Bosch magyarországi vezetője is kapott állami kitüntetést

Bosch magyarországi vezetője is kapott állami kitüntetést

Március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést kapta Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. Az elismerést a hivatalos indoklás véleménye alapján a magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítését és a hazai befektetések növekedését elősegítő vállalatvezetői tevékenysége elismeréseként kapta.

Javier González Pareja a kitüntetés alkalmából figyelmeztetett, hogy „( ) a hazai gazdaságpolitika egyik lényeges alapelve, hogy a tudástartalom növelésével versenyképesebb vállalkozásbeli környezet jön létre. A Bosch csoport részére Magyarország változatlanul az egyik leglényegesebb ország; 9 magyarországi vállalatánál mára több mint 12 000 embernek adunk munkát és az éves bevételünk megközelíti a magyar GDP 3 százalékát. A Bosch a következő években is számít a magyar munkavállalók tudására és elkötelezett munkájára, akiknek ezeket a sikereket köszönhetjük.”

González hangoztatta még: „(…) 2011 végén, magyarországi kinevezésemkor azt a célt tűztem ki magam elé, hogy munkámat a bizalom, az fejlesztés és a sikerorientáltság vezérli ezután. Sok munkám van abban, hogy a magyarországi sikerek az internacionális színterekre is eljussanak, hogy a világban mindenhol megismerjék a magyarok tehetségét és a Bosch innovációit. Törekvésem, hogy a Bosch munkaadóként és piaci szereplőként meghatározó szerepet játsszon Magyarországon – mely egyben a családom hazája is – és ez a pozíció tovább erősödjön.”

A hazai Bosch évek óta töretlen és az árbevétel, a termelés, illetve a kutatás-fejlesztés területén elért fontos növekedése jól mutatja a cég untalan dinamizmusát és stabil jelenlétét Magyarországon, ahol négy kereskedelmi területtel – mobilitási megoldások, ipari modern műszaki megoldás, fogyasztási cikkek, energia- és épülettechnológia – van jelen. A dinamikus növekedés munkahelyeket is hoz létre, a Bosch egyike azon intézményeknek, amelyek évek óta a maximális létszámbővülést mutatják Magyarországon.

„Büszke vagyok erre a megtisztelő kitüntetésre, mely természetesen mindazon kollégáim elismerése is egyben, akik velem közösen e célok megvalósításáért dolgoznak.” – mondta Javier González Pareja a kitüntetés alkalmából.