Boltokban a Canon vadonatúj nagyágyúja

Boltokban a Canon vadonatúj nagyágyúja

A japán gyártó új DSLR fotómasinája a napokban már fel is bukkant a kereskedelmi forgalomban.

A Canon nem éppen tegnap, hanem még 2009 szeptemberében jelentette be a felső középkategóriás tükörreflexes digitális fényképezőgépek piacán hadrendbe állított EOS 7D-t, melynek csak most szeptemberben mutatkozott be az utódja. A kölni Photokinán bejelentett EOS 7D Mark II most pedig végre megérkezett a boltokba: az Egyesült Államokban 1799 dolláros (440 ezer forint) áron listázzák a gépvázat, melynek hivatalos hazai listaára 599 ezer forint.

Az újdonságba egy 20,2 megapixeles felbontású és APS-C méretű képérzékelő került, melynek fényérzékenysége alaphelyzetben ISO100 és ISO16000 között állítható, de adott esetben akár egészen ISO51200-ig is kiterjeszthető. Digic 6 processzorból kettőt is kapunk, melyek közül az egyik a képfeldolgozásról, a másik pedig a gép vezérléséről gondoskodik. A sorozatfelvevő maximum 10 képkocka/másodperc sebességre képes, természetesen maximális felbontás mellett, ráadásul JPEG módban egészen addig, míg be nem telik a memóriakártya – RAW módban maximum 19 felvétel készülhet gyors egymás utánban.

A vadonatúj 65 AF-pontos autofókusz-rendszer a Canon ígérete szerint rendkívül gyors és pontos fókuszálást biztosít, még akkor is, ha a fényviszonyok nem éppen optimálisak. Mind a 65 AF-pont kereszttípusú és 5,6-os, a középső pedig kettős kereszttípusú és 2,8-as. Az EOS iTR AF és az AI Servo AF III technológia egyenesen az EOS-1D X csúcsmodellből érkezett, a Dual Pixel CMOS AF pedig a tavaly nyáron debütált EOS 70D-ből lehet ismerős. Vadonatúj fejlesztés a Flicker érzékelő, mely a korábbiaknál hangsúlyosabban figyeli a megvilágítást és a legvilágosabb pillanatban készíti el a felvételt, miközben folyamatosan az infratartományt nézi.

A kezelhetőségen sokat javít a hátoldali kezelőszervek között most felbukkant AF-mód váltógomb, mely ráadásul már nem hat, hanem hét opció elérést teszi lehetővé. A második generációs intelligens képkereső 100 százalékos lefedettséggel rendelkezik és a korábbiaknál több információt jelenít meg. Az ütés-, nedvesség- és porálló fémvázas készülék maximum 60 fps sebességű Full HD videókat képes rögzíteni, és EOS-fronton elsőként mind a Movie Servo AF sebessége, mind pedig a követési érzékenység személyre szabható. Kapunk továbbá tömörítetlen (4:2:2) HDMI-kimenetet, dupla memóriakártya slotot, villámgyors USB 3.0 interfészt, GPS-vevőt és digitális iránytűt, de például a Wi-Fi adatátvitelről sajnos le kell mondanunk. A 200 ezer expozícióra méretezett zárszerkezettel rendelkező Canon EOS 7D Mark II akkumulátora 1800 mAh kapacitású.

(forrás: hir24.hu)