Bemutatkozik a Samsung Galaxy Z Flip4 és Galaxy Z Fold4: A multifunkcionális eszközök megváltoztathatják az okostelefonokhoz való viszonyt

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Z Flip4 és Galaxy Z Fold4: A multifunkcionális eszközök megváltoztathatják az okostelefonokhoz való viszonyt

A Samsung közzétette az összehajtható okostelefonok következő generációját: elért hozzánk is a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4. A gépezetek testreszabható, trendi külsővel és korszerűsített teljesítménnyel érkeznek. A Galaxy Z széria, amennyire eddig is, szakít a tradíciókkal, a negyedik generációs masinák új lehetőségeket hoznak el a mindennapi kapcsolattartásba.

„A Samsung Galaxy összehajtható okostelefonjainak megalkotása alatt a nyitottságot tartottuk szem előtt. A korszerű készülékek teljeskörű testreszabhatóságukkal új lehetőségeket nyitnak meg, legyen szó a külsőről, vagy a készülékeken belül elérhető funkciókról. A ma bemutatott összehajtható masinák, betudhatóan fergeteges partnereinkkel való együttműködésünknek utánozhatatlan mobilélményt nyújtanak, amelyek a legsokoldalúbb felhasználók igényeinek is megfelelnek – mondta Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – Az összehajtható készülékeink iránti kíváncsiság egyre nő, a termékkategória az első széria bejelentése óta milliók által kedvelt, közönségkedvenc készülékcsaláddá vált.”

A Samsung részére kiemelten releváns a szerkezetek első osztályú kivitelezése. A lehető legmagasabb, igazán személyre szabott, az igényeknek ideális felhasználói impulzus érdekében a cég mindkét új kellék tekintetében jó néhány vizsgálatot végzett el. A Galaxy Z Flip4 okostelefon a Samsung ikonikus formavilágát viszi tovább, és kulcsfontosságú funkciókkal bővül. A szerkezet ultrakompakt kialakítással nyújt korszerűsített kameraélményt, ugyanakkor nagyobb akkumulátorral és még több testreszabási lehetőséggel érkezik. A Galaxy Z Fold4 új lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt. A szerkezet a cég korábbi legteljesebb okostelefon-élményét nyújtsa, amely a modernizált kameratechnológia és a magas produktivitású mobilprocesszorok mellett formabontó külsőt, lenyűgöző megjelenítőket és a számítógépeket idéző multitasking funkciókat is biztosít.

Galaxy Z Flip4, kívül-belül önkifejezésre fejlesztve

A kompakt, összehajtható Galaxy Z Flip4 a felhasználók kedvelt funkcióinak modernizált verzióival érkezik, mindent összevetve válik a szerkezet az önkifejezés eszközévé.

A felhasználók a Z Flip4 részleges összehajtásával, a FlexCamet, a kamerát hajlított módban aktiválva csinálhatnak videókat vagy csoportos szelfiket különféle szögekből, nélküle, hogy a kezükben kellene tartani az eszközt. A szolgáltatás a felhasználók által kedvelt applikációkon át szintén rendelkezésre áll. A Samsung és a Meta együttműködésének betudhatóan a FlexCamet, a hajlított módban használt kamerát úgy tervezték, hogy a leginkább közkedvelt közösségi média felületekkel mint a Facebook, az Instagram vagy a WhatsApp is kompatibilis legyen. A Galaxy Z Flip4 eszköz eshetőségek széles skáláját biztosítsa: a felhasználók első osztályú képeket kreálhatnak közvetlenül a fedlapi monitoron át, a főkamera előnyeit a korszerűsített Gyorsfelvétel szerepkör igénybevételével kihasználva.

A Gyorsfelvétel funkcióban első osztályú videófelvételek rögzíthetők, ezután közvetlenül a Hajlított módra átváltva, a felvétel megszakítása és kézhasználat nélkül folytatható a rögzítés. A szerepkör kitűnő lehetőség lehet tartalomkészítők és vloggerek részére. A felhasználók mostantól Portré módban hozhatnak létre szelfiket, a Gyorsfelvétel szerepkör használatakor mindazonáltal a tényleges képarányban láthatják az előnézetet. Az eszközt a Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform hajtja, ameddig a 65 százalékkal nagyobb fényerejű érzékelővel felszerelt, modernizált kamerával a fényképek és a videók élesebbek és kiegyensúlyozottabbak lehetnek, akár nappal, akár éjszaka készítik azokat.

A Z Flip4-et úgy alkották meg, hogy kéz nélkül is ténylegesen hasznavehető legyen, összecsukott állapotban is több lehetőséget biztosít. A fedlapi monitoron át indíthatók hívások, megválaszolhatók az üzenetek.

A Galaxy Z Flip4 nagyobb, 3700 mAh teljesítményű akkumulátorával a felhasználók hosszabb ideig gyárthatnak felvételeket, nézhetnek videókat, vagy kapcsolódhatnak össze másokkal két töltés közt. A mostantól elérhető Szupergyors töltés funkcióval a Galaxy Z Flip4 szerkezet megközelítően 30 perc alatt akár 50 százalékra is feltölthető, ezáltal a felhasználók akkor is kapcsolatban maradhatnak, amikor kevesebb lesz az aksi töltöttségi szintje.

A keskenyebb zsanérnak, a kiegyenesített éleknek, ezenkívül a fátyolos hátoldali üveglap és a fénylő fémkeret lágy kontrasztjának hála a konstrukció a széria korábbi legkifinomultabb formatervezésével érkezik. A felhasználók teljeskörűen testre szabhatják a Galaxy Z Flip4 készüléküket. A Galaxy Themes mobilalkalmazáson át az jellegzetes betűtípusokkal, ikonokkal és motívumokkal a fedlapi monitoron és a főképernyőn is kifejezhetik egyéni stílusukat. A felhasználók a korszerű órastílusokkal és hátterekkel, ugyanakkor az eltérő kép-, és videóformátumok s GIF-ek igénybevételével egyéni fedlapi monitort hozhatnak létre.

Galaxy Z Fold4, a multitasking erőgép eszményi teljesítménnyel

A társaság korábbi legerősebb okostelefonja, a Galaxy Z Fold4 a Samsung Galaxy untalan okostelefon-innovációjának eredményeként született meg. A Galaxy Z Fold4 tervezésekor a Samsung mobiliparági tapasztalataira támaszkodtak, hogy egy modernizált, még több funkcióval felszerelt készüléket alkossanak, legyen nyitott, zárt vagy hajlított módban. A Galaxy Z Fold4 a társaság első olyan készüléke, amely Android12L operációs rendszerrel érkezik. A modern operációs rendszert a Google konkrétan a nagyképernyős élményekhez, az összehajtható készülékekhez hozta létre.

A Z Fold4 készüléken a multitasking az összes régebbinél könnyebbé válik, ezáltal a felhasználók több dolgot intézhetnek el, akár útközben is. A modern PC-szerű kezelőfelület a számítógépekhez hasonló elrendezést biztosít, hozzáférést biztosítva a kedvenc és a legutóbb használt alkalmazásokhoz. A modern lapozó gesztusoknak betudhatóan még intuitívabbá vált a multitasking. Az egész képernyős alkalmazások felugró ablakokká kicsinyíthetők, vagy a képernyő felosztható annak érdekében, hogy több feladatot is lehessen ugyanabban az időben végezni.

A Samsung a Google és a Microsoft vállalatokkal együttműködésben emeli új szintre a multitasking funkciókat. Az olyan Google-alkalmazások, akárcsak a Chrome vagy a Gmail mostantól támogatják a „húzd és ejtsd” szerepkört, ezáltal a felhasználók szélsebesen másolhatnak és illeszthetnek be linkeket, fényképeket és egyebeket egyik applikációból a másikba. A Google Meet támogatásával a felhasználók mostantól több emberrel tarthatnak kapcsolatot, míg valamilyen együttes tevékenységet folytatnak a virtuális térben, példaként egyesült erővel nézhetnek videókat a YouTube-on, vagy játszhatnak egy videóhívás közben. A Microsoft egész Office-csomagja, mindent összevetve az Outlook is alkalmazkodik az összehajtható monitor előnyeihez. Több információ jelenik meg a képernyőn, és gyorsabban lehet elérni a tartalmakat. A multitasking élményét az S Pen teszi teljessé, melynek betudhatóan a felhasználó útközben rajzolhat vagy jegyzetelhet. A modern, külön az S Pen tárolására kialakított résszel érkező álló tok még egyszerűbb tárolást kínál.

A Galaxy Z Fold 4 okostelefonnal a modernizált 50 megapixeles nagylátószögű objektívnek, mindemellett a 30-szoros Space Zoom ultranagyítás funkcióknak betudhatóan fenomenális képek és videók állíthatók elő. Az eltérő kamera üzemmódok, köztük a Rögzítési nézetben aktivált nagyobb Zoom Map, a Kettős előnézet, tetejébe a Hátlapi kamerás szelfi rendhagyó kialakításúak, amelyek kihasználják a formai adottságokat, megnövelve ezzel a rögzítési választások számát. A nagyobb pixelméretnek, a 23 százalékkal nagyobb fényerejű érzékelőnek és a nagyobb feldolgozási teljesítménynek betudhatóan a felhasználók az éjszaka közben is tiszta képeket csinálhatnak.

A 7,6 colos Főképernyőn a tartalmak leginkább magával ragadóak és egyediek lesznek. A gépezet nagyobb fényerejű kijelzővel, sőt még adaptív 120 Hz-es képernyőfrissítéssel érkezik, a megjelenítő alatti kamera (UDC) ugyanakkor kevésbé megfigyelhető, és új, szórt típusú alpixel-elrendezéssel ellátott. A még komfortosabb tartalomfogyasztás érdekében az olyan híres közösségimédia-felületeket, akárcsak a Facebook, a nagyképernyős élményekhez optimalizálták. A kedvenc streamingszolgáltatások tartalmai, akárcsak a Netflix vagy a Spotify a Hajlított üzemmódnak hála kézhasználat nélkül is megfigyelhetők. A nem cizellált alkalmazások tekintetében a felhasználók a korszerű Hajlított módú Touchpaddel a tartalom megszakítása nélkül vezérelhetik a szerkezeteket. A videók még pontosabban lejátszhatók, visszatekerhetők és szüneteltethetők, a megtekintett tartalom ugyanakkor szimplán felnagyítható vagy kicsinyíthető, míg az eszköz Hajlított üzemmódban van.

A magas hatékonyságú Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platformnak és a hipergyors 5G hálózatnak hála a játékok is gyorsabban futnak. A minden eddiginél könnyebb, vékonyabb zsanérral és még keskenyebb keretekkel érkező, szélesebb Fedlapi monitor a használat esetén biztosítja az egykezes használatot.

A Samsung részére különösen jelentős, hogy a felhasználók által elvárt, a külső és belső funkciók tekintetében hasonlóképpen kiemelkedően tartós masinákat alkosson. A Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4 a cég eddig készült legellenállóbb összehajtható konstrukciói, amelyek Armor Alíminium keretekkel, zsanérborítással, emellett a fedlapi megjelenítőn és a hátsó lapon megtalálható, speciális Corning Gorilla Glass Victus + üveggel érkeznek. A Főképernyő az cizellált rétegszerkezetnek betudhatóan még ellenállóbb. A megoldásnak betudhatóan kevesebb lesz az ütődések és karcolások révén keletkező külsérelmi nyomok száma. A Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4 szintén IPX8 besorolású vízállósággal érkezik, mindent összevetve a felhasználóknak még esős időben sem kell aggódniuk.

Galaxy Buds2 Pro, csúcsminőségű formatervezés, lehengerlő hangzásvilág

A Galaxy Z széria mellett érkezik a Samsung csúcskategóriás fülhallgatója, a Galaxy Buds2 Pro. A gépezet új, kompakt kialakításával, illetve zökkenőmentes csatlakoztathatóságával a lehető legteljesebb vezeték nélküli hangélményt nyújtja a hétköznapi élet csaknem az összes területén. A korszerű Samsung Seamless Codec (SSC HiFi) biztosítja a megszakításmentes zeneátvitelt, ameddig új, kétirányú koaxiális hangszórója minden eddiginél gazdagabb hangzást nyújt.

A korszerű, kompakt, ergonomikus kialakításnak hála a gépezet mérete az eddigiekhez képest 15 százalékkal kisebb ennek ellenére biztonságos illeszkedést garantál. A fülhallgatót úgy tervezték, hogy ne mozduljon el a fülkagylóban, ezáltal akár edzés alatt is kifogástalanul alkalmazható. A külső zajokat kiszűrő, magas teljesítményű Nagy tudású Aktív Zajszűrővel (ANC) a felhasználók útközben is fogadhatnak hívásokat. A modern Galaxy Buds2 Pro szerkezetekkel a felhasználók a külvilággal való szűnni nem akaró kapcsolattartással merülhetnek el belső világukban.

Ha éppen egy sürgős hívásra kell válaszolnod, míg játszol vagy filmet nézel a tableteden, a Buds2 Pro könnyűszerrel, egy ujjmozdulattal át tud váltani a telefonod audio csatornájára. A Buds2 Pro Önvezérelt csatlakozás szerepkörrel is bír, ezáltal a kedvenc TV-műsorodról simán kapcsolhatsz át egy meghitt beszélgetésbe a szeretteiddel. Ha mindazonáltal útközben véletlenül szem elől tévesztenéd a Buds2 Pro eszközödet, a SmartThings Find segédkezésével gond nélkül megtalálhatod, függetlenül attól, hogy a töltőtokban hagytad-e.

Galaxy a bolygóért

A Galaxy S22 árucikk-csoport bevezetése óta a Samsung nemcsak a csomagolásban, hanem a korszerű gyártmányok hardveréhez is felhasznál újrahasznosított anyagokat. Ezek a „Galaxy a bolygóért” indítvány első lépései, amelyek magukba foglalják az újrahasznosított műanyagok állandó beépítését és új anyagok kifejlesztését vezető fenntarthatósági partnerekkel összefogva. A Samsung mindemelett még mindig törekszik a fenntartható gyártás modernizált megoldásaira, ennek eredményeképpen a cég büszkén jelenti be, hogy a modern Galaxy Buds2 Pro több mint 90 százalékAz újrahasznosított anyagokból készült. A korszerű Galaxy Z sorozat kulcsfontosságú elemeinek gyártásához az óceánból származó műanyagot, a csomagoláshoz ugyanakkor 100 százalékban újrahasznosított papírt használnak. Azonfelül az első generációs összehajtható Galaxy termékekhez képest a társaság közel 58 százalékkal csökkentette a csomagolás térfogatát. Ez egyúttal azt is kifejezi, hogy idén csaknem 10 000 tonnával kevesebb lehet a szállítás során termelődő szén-dioxid kibocsátás.

Árak és elérhetőség

A Galaxy Z Flip4 prémium kivitelezésével lefedi a felhasználók valamennyi stílusigényét: a korábbi Lila és Grafit színek mellett a készülék új színekben, Rózsaaranyban és Kékben lesznek elérhetőek. A Galaxy Z Fold4 és az álló tok S Pennel kifinomult színekben, Szürkészöld, Bézs vagy Fantomfekete kivitelben áll rendelkezésre.