Bemutatkozik a BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás

Bemutatkozik a BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás

A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH a BMW M4 Coupé 750 példányban legyártott limitált szériájával írja tovább lenyűgöző különkiadásai sikertörténetét. A nürburgringi DTM-futamon debütáló BMW M4 Edition ///M Heritage a BMW M divízió mesés trikolor-árnyalatát övező szokás előtt tiszteleg.

A Nürburgringen megrendezendő DTM-futammal utolsó fázisához érkezik a Német Túraautó Bajnokság idei versenyszezonja. Mindemellett azok a motorsport-rajongók, akik a 2019. szeptember 13-15. közti hétvégén kilátogatnak a versenypályára, egy exkluzív meglepetés részeseivé is válnak: a BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,3 – 10,0 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 213 – 227 gramm / km) az Eifel-hegység ikonikus aszfaltcsíkján ünnepli világpremierjét. A BMW Motorsport által kifejlesztett BMW M4 DTM versenyautó műszaki alapjául szolgáló BMW M4 Coupé újabb limitált sorozata ezúttal karosszériáján és utasterében is a bajor prémiumgyártó nagyteljesítményű versenyautói mögött álló hagyományt élteti. A BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 331 kW / 450 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorral szerelt BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás a 2019 novembere és 2020 áprilisa közti hat hónapban lesz megrendelhető, egy 750 darabban legyártott limitált szériaként.

Világoskék, sötétkék és piros – ezek azok a színek, amelyek láttán a motorsport-rajongók nyomban a BMW M GmbH logójára asszociálnak. A trikolor árnyalat már a BMW Motorsport GmbH 1972-es megalapítását követő első versenyen megjelent a BMW 3.0 CSL műszaki alapjaira épített versenyautókon, amelyek később elsöprő sikereket arattak a túraautó-megmérettetéseken. A mesés színek attól kezdve a hétköznapok útjain átélhető maximális teljesítmény és exkluzív kinézet szimbólumává is váltak, a BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás ugyanakkor most nem kizárólagosan karosszériáján, de utasterében is tisztelettel adózik eme tradíció előtt. A limitált sorozat képviselőit Laguna Seca Blue, Velvet Blue metál vagy Imola Red karosszériafényezési árnyalattal rendelhetik meg a bajor prémiumgyártó vásárlói, a kétüléses sportautó szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tetejét ugyanakkor a BMW M divízió trikolor árnyalata csinosítja, egy különleges integrálási eljárásnak hála. Hasonlóan egyediek a gépjármű alatt guruló, 20″ méretű, kovácsolt BMW M könnyűfém keréktárcsák is, amelyek csillagküllő-dizájnnal, Orbit Grey matt színben, eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelve ragyognak.

A különkiadás utasterét szintén exkluzív színösszeállítás és anyaghasználat jellemzi. A limitált sorozat specifikus felszereltségének részei a bőrözött, kéttónusú, típus-specifikus BMW M sportülések és a hátsó üléssor hiánya is. Az ülések árnyalata a karosszéria kiválasztott fényezésével harmonizál, amit részben kéttónusú kontraszt-varrás nyomatékosít. A Laguna Seca Blue és a Velvet Blue metál karosszériafényezési árnyalatokhoz Velvet Blue, Orange vagy türkizkék varrással ellátott Silverstone / Black bőrkárpit választható. Az Imola Red karosszériafényezési árnyalattal sárga és piros kontraszt-varrással ellátott, Red és Black bőrözés harmonizál.

A magával ragadóan exkluzív színösszeállítás a különkiadás utasterének szénszálból készült dekorbetétjein is megjelenik: a BMW M divízió trikolor árnyalatával díszített elemeket a tervezők konkrétan a BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás részére készítették el. A dekorbetétek és a küszöbtoldatok büszkén viselik az “Edition ///M Heritage” és az “1/750” feliratokat, a fejtámlákon mindazonáltal a türkizkék, narancssárga vagy piros színben pompázó “///M Heritage” felirat olvasható.

A BMW M4 Edition ///M Heritage különkiadás a menetdinamika, az agilitás és a mérnöki precizitás egységében megtervezett, nagyteljesítményű sportautó által fémjelzett vezetési benyomás exkluzív formáját váltja valóra. A modellel a BMW M GmbH ezenkívül exkluzív limitált szériáinak sikertörténetét is folytatja, egy olyan, évtizedekre visszanyúló szokás okán, amely már nagyszámú modellgenerációt megélt. A különkiadásokat régóta a kimagasló motorsport-sikerek és a legnemesebb modellek iránti rajongás keltette életre, a egy-két példányban legyártott, exkluzív modellek ugyanakkor már születésük pillanatában is igazi gyűjtői darabokká értek.

A BMW M۽ 2009-ben bemutatott különkiadását szintén a pompázatos karosszériafényezési árnyalatok és az exkluzív utastér harmóniája járta keresztül. A BMW M۽ negyedik generációjára épülő különkiadás Alpine White, Black, Dakar Yellow és Monte Carlo Blue színekben volt megrendelhető. 2012-ben a bajor prémiumgyártó a BMW M۽ DTM Champion Edition különkiadással ünnepelte meg sikeres visszatérését a DTM-be: a csaknem húszévnyi szünet utáni első versenyszezonban a BMW megnyerte a gyártók közti pontversenyt, ezenkívül a BMW Schnitzer csapat és a kanadai Bruno Spengler is aranyérmet szerzett. A bajor prémiumgyártó akkor összesen 54 futamgyőzelemnél járt a Német Túraautó Bajnokságban, ezáltal a különkiadás is mindössze 54 darabban látott napvilágot. 2016-ban aztán a BMW Motorsport német klasszisa, Marco Wittmann a széria új bajnokaként állhatott fel a dobogó csúcsára, a győzelem előtt mindazonáltal a 200 példányban legyártott BMW M4 DTM Champion Edition tisztelgett az utakon. Az erősen versenysportos limitált sorozat nem kizárólagosan karosszéria- és utastér-kialakításában hajazott a zárt versenypályák gépeire, merthogy motorházteteje alá a BMW M4 GTS innovációkkal tűzdelt, 368 kW / 500 lóerő maximális teljesítményre képes erőforrását építették be a mérnökök.

A BMW M GmbH ugyanebben az évben a BMW M۽ limuzin limitált szériájával a BMW M۽ harmincadik születésnapjáról is megemlékezett. A mindössze 500 példányban elkészített BMW M۽ “30 Years M۽” különkiadást mindössze Macao Blue metál karosszériafényezési árnyalatban rendelhették meg az ügyfelek. A teljesítmény és az exkluzivitás csodálatos harmóniájának legkorszerűbb példája a BMW M4 Cabrio Edition 30 Years különkiadás, aminek 300 példányban legyártott limitált sorozatát 2018-ban mutatta be a BMW – három évtizeddel az első BMW M۽ Cabrio piaci premierje után. A különkiadást exkluzív karosszériafényezési árnyalat – Macao Blue metál vagy Mandarin II – díszítette, utasterének kialakítása ugyanakkor nem kizárólagosan a hétköznapok útjain, de a zárt versenypályákon is hamisítatlan vezetési élményt garantált.