Befejeződött a kerékpárút-fejlesztés Jászberényben

Befejeződött a kerékpárút-fejlesztés Jászberényben

Befejeződött a kerékpárút-fejlesztés Jászberényben, a korszerűsítésnek hála 15 kilométerre növekedett a kerékpárút hossza a településben – közölte az önkormányzat városfejlesztési irodavezetője sajtótájékoztatóján.

Hegyi István kijelentette: a jászberényi kerékpárút-hálózatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 325 millió forint támogatásból fejlesztették.

A támogatásból hét szakaszon összesen 4,8 kilométer hosszúságú kerékpárutat alakítottak ki, ebből 3,9 kilométernyi új építésű.

Hangoztatta még: a korszerűsítésnek hála a településben 15 kilométerre növekedett a kerékpárút hossza – a kerékpárút-hálózat érinti a nagyobb közigazgatási és ipari létesítményeket is –, a település ezáltal körbejárhatóvá vált – jegyezte meg. Felújítást végeztek a Nagykátai úton, új kerékpárút épült a városközpontban a Verseny utcától a Megyeház utcáig. Meghosszabbították a Nádor utcai kerékpárutat, mindemellett épültek parkolók, továbbá kerékpárosoknak utak a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megközelítésének elősegítésére, azonfelül a Vásártér utcától a Jász Plasztik Kft. -ig – sorolta Hegyi István.

mti