Az új Seat Ibiza igazán jó választás lehet

Az új Seat Ibiza igazán jó választás lehet

Egy gépjármű kiválasztását gondos mérlegelés előzi meg, legyen szó magánemberről vagy vállalatról. A döntésnél nem kizárólagosan a vételárat veszik figyelembe, de alapvető fontosságúak a fenntartási költségek és a gépkocsi jövendölhető jövőbeni értéke is. A Seat ennek köszönhetően kihangsúlyozott figyelmet fordított ezekre a meghatározó szempontokra a modern Ibiza kifejlesztésénél.

A Seat takarékos motorjai lehetővé teszik a fenntartási költségek csökkentését, az ár/felszereltség arány ugyanakkor az egyik legjobb vétellé teszi a modern Ibizát a piacon. Az értékesítést követő karbantartási időszakok kialakítása mindazonáltal megerősíti a Seat legjobb befektetések közt elfoglalt pozícióját. „Dinamikus és időtlen formatervének, korszerűsített belső terének és a felsőbb kategóriákra sajátos új műszaki megoldásainak hála a Seat mesés modelljének új generációja új szintre emeli a márkát a flottapiacon.” – nyilatkozta Wayne Griffiths, a Seat marketing és árusítás területéért felelős alelnöke. Vagyis nem kizárólagosan a vezetési impresszió maximumát nyújtja a korszerű Ibiza, de a gépkocsi életciklusának minden szakaszában igen magas hozzáadott értéket is ad.

Nem csoda, hogy az Autovista Csoport, amely Európa autóipari döntéshozóinak vezető szolgáltatója az árazás és specifikációs információk területén, mindent összevetve vélekedett a modellről: „A korszerű Seat Ibiza és a CarToMarket tanulmányban szereplő versenytársak közül előbbi büszkélkedhet a legalacsonyabb értékcsökkenéssel, amely szegmensének lehető legjobb vételévé teszi.” Az Autovista Csoport a korszerű Ibizát az aktuális modellnél 4 és 9 közti százalékponttal jobbra értékelte a hat legfőbb európai piacon. Az Autovista Csoport által összeállított elemzés a döntéshozáshoz teljesen független, megbízható és kritikus forrásként szolgál, ezáltal mind a magánemberek, mind az intézmények képesek lesznek a legmegalapozottabb döntés meghozatalára egy flotta megvásárlása vagy egy új gépkocsi kiválasztása kapcsán.

A Seat Ibiza ötödik generációja a legutóbbi Genfi Internacionális Autószalonon mutatkozott be és az éppen befejeződő internacionális sajtóbemutató után 2017 júniusában indul az értékesítése.

A spanyol márka ikonikus, teljesen korszerűsödött modellje a Volkswagen-csoport új MQB (Modular Querbaukasten – Moduláris Keresztmotoros Platform) A0 padlóvázára épül. A korszerű Ibiza az első, amely ebben a szegmensben ezt a platformot alkalmazza, számtalan előnyt kínálva és jól érzékeltetve ezzel a Seat márka fontosságát a Volkswagen Csoporton belül. A korszerű MQB A0 platform hozzájárul a figyelemre méltóan megnövelt belső térhez és eminens merevségű karosszériaszerkezetet biztosít, amely még dinamikusabb menettulajdonságokat és jobb ütközésvédelmet garantál a modern Ibiza utasainak.

A modern Seat Ibizát a legújabb műszaki megoldásokkal szerelték fel, akárcsak a Front Assist, az adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control), a kulcsnélküli nyitás (Keyless Entry System), az első és hátsó parkolássegítő rendszer új generációja, a tolatókamera, a 8 col képátlójú érintőképernyő, a vezeték nélküli telefontöltő, a egész LED technikájú fényszórók és a Full Link connectivity rendszere. A korszerű Ibiza az egyetlen, 100 százalékban hálózatba kapcsolható gépkocsi, ahol az összekapcsolhatóságot három esély garantálja: az Apple Car Play, az Android Auto és a Mirror Link rendszere. Dinamikus teljesítménye mellett tágasabb térérzetét és fokozott kényelmét emelte ki az a 120 internacionális szakértő, aki Európa nagyon sok országából azért érkezett, hogy február elején a Seat Residual Value eseményén tesztelhesse a modern Seat Ibizát. A gépjárműk jövőbeni értékére specializálódott szakértők kihangsúlyozták a modell kitűnő menetdinamikai tulajdonságait, funkcionalitását, érzelmekkel teli és időtlen megjelenését, magasabb minőségérzetét és a versenytársak közt a legnagyobb méretű csomagtérrel kiegészülő nagyvonalú belső teret is. A Seat Ibiza generációról generációra egyre érettebb benyomást kelt. Ugyanakkor megőrzi jól ismerten fiatalos, funkcionális, sportos és ergonomikus karakterét és továbbviszi a márkára sajátos géneket. Ezen felül ugyanakkor a korszerű Seat Ibiza fantasztikus ár/érték arányával, fenntartási költségével, jövőbeni értékével, minőségével és felszereltségével hódít.

Az Autovista Csoport értékelésében a kulcsfontosságú európai piacokon elért legmagasabb eredmény figyelemre méltó jelentőséggel bír a Seat részére. Nem véletlen, hogy a Seat az elmúlt öt évben 90 százalékos bővülést regisztrált a flottaértékesítés területén, amely a márka határozott flottastratégiáját dicséri. Nem kérdés, hogy a korszerű Ibiza piaci bevezetése tovább erősíti a Seat jelenlétét flottamenedzsment körökben, hála egy kívül és belül is tágasabb gépkocsinak, amely kiemelkedően dinamikus teljesítményt, minőséget, felszereltséget, a legújabb műszaki megoldásokat és kedvező egész tulajdonosi költségeket (TCO) képes felmutatni.

A modern Seat Ibiza kitűnően tükrözi a konszolidációs időszak csúcsát és a modern, növekedési periódus kezdetét, amely egybeesik a Seat valaha volt legnagyobb termékoffenzívájának indulásával. A Seat árusítás tartós növekedést mutat, idén január és április közt a Seat világméretekben 158.700 autót szállított ki, ez 14,5%-kal magasabb, mint a 2016-os év azonos időszakának 138.600 darabos eredménye volt.

Pénzügyi szempontból az árusítás növekedése meredeken, 20.2%-kal lendítette fel a vállalat forgalmát, és ezzel rekordnagyságú összeget, 2,487 millió eurót ért el az első negyedévben. Mindezen túl, a történetének legnagyobb működési nyereségével zárult 2016-os esztendő után, a Seat működési nyeresége 2017 első három hónapjában elérte az 56 millió eurót, ami 4,1%-kal volt magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakának nyeresége.