Az LG wifis robotporszívója ijesztette el a betörőt

Az LG wifis robotporszívója ijesztette el a betörőt

Az otthonok biztonsága az egész világon egyre nagyobb jelentőséggel bír a vásárlók részére. Mind többen és többen fektetnek be olyan rendszerekbe, amelyekkel biztonságban tudhatják lakóhelyeiket még akkor is, mikor is nem tartózkodnak otthon. Az LG egyik készüléke már ezen a övezetben is hasznos megoldásokat biztosít: a wifis HOM-BOT robotporszívó nemrégiben sikeresen elijesztett egy betörőt az izraeli Holon településében, míg értesítette a lakóhely tulajdonosát a rablási kísérletről.

Kobi Ozer éppen az irodájában dolgozott, amikor képeket kapott az okostelefonjára egy betolakodóról – a fotókat saját HOM-BOT robotporszívója küldte. A konstrukció a képeket az LG SmartThinQ alkalmazáson át továbbította, amely a háztartási elektronikai tárgyak távoli vezérlésére szolgál. A porszívó képeket konstruál a lakóhelyről, ha szokatlan mozgást érzékel – ez történt akkor is, mikor is Ozer megkapta a fotókat.

Az LG wifis HOM-BOT robotporszívójának távirányító rendszere és mozgásérzékelője egyesült erővel dolgozik a SmartThinQ alkalmazással. A konstrukció kitakarítja a lakóhelyet, elkerülve az összeütközéseket, lefedve még a nehezen elérhető sarkokat is. Hozzáadott értékként a porszívót otthoni biztonsági megoldásokkal is felszerelték. A Home-View szerepkör nyújt támogatást a porszívó navigálásában: a felhasználók a HOM-BOT elülső kameráján át bármikor, bárhonnan megnézhetik, mi történik a lakóhelyben, távolról irányítva az eszközt. A Home-Guard mindazonáltal házi biztonsági rendszerré teszi az eszközt: ha a HOM-BOT szenzorai mozgást érzékelnek, az eszköz egymást követően öt képet küld a felhasználó mobiltelefonjára, mindent összevetve értesítve tulajdonosát a szokatlan mozgásról.

Precízen ez történt Ozer otthonában is. A HOM-BOT gyanús mozgást érzékelt, így elkezdett fényképeket készíteni már a betörés pillanatában. Amint megkapta a riasztást, Ozer rögvest értesítette a rendőrséget és a szomszédját. A betörő valószínűleg elmenekült, miután a HOM-BOT fényjelzései bekapcsoltak, mindent összevetve szerencsére semmi nem tűnt el vagy sérült meg a lakóhelyben.

A wifi-képes LG HOM-BOT több mint mértéktartó robotporszívó: egy igazi otthoni biztonsági őr. Az LG DeepThinQ mesterségesintelligencia-platformjával és a háztartási elektronikai eszközöket összekötő SmartThinQ rendszerrel a HOM-BOT könnyebbé, biztonságosabbá és komfortosabbá teszi az otthonok mindennapjait.