Az LG csatlakozik a Home Connectivity Alliance-hez

Az LG csatlakozik a Home Connectivity Alliance-hez

Az LG Electronics (LG) nyilvánosságra hozta, hogy csatlakozott a Home Connectivity Alliance (HCA) nevű szövetség igazgatótanácsához, amely nyitott együttműködések és fejlesztések révén törekszik magasabb szintű okosotthon-élményt nyújtani a felhasználóknak.

A 2022-ben hozott létre, jó néhány okos otthoni megoldásokat gyártó céget tömörítő szövetség célja, hogy biztonságos és egymással kompatibilis eszközökből álló, összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát hozzon létre. Az LG mellett csaknem 13 mindenre kiterjedő márka, köztük a Samsung, az Arçelik, az Electrolux, a Haier, a GE Appliances és a Trane Technologies is tagja a szövetségnek. A szervezet a márkák eltérő eszközeinek és szolgáltatásainak zökkenőmentes kompatibilitását kívánja lehetővé tenni a felhő-felhő (C2C) interoperabilitásra vonatkozó iránymutatások kidolgozásával és végrehajtásával.

Azzal, hogy az LG a szövetség igazgatótanácsának tagja lett, sansz nyílik arra, hogy a felhasználók az LG ThinQ alkalmazásból kényelmesen vezéreljék a szövetség többi tagjának okos otthoni megoldásait, valamint, hogy az LG készülékeit más HCA-tagvállalatok okosotthon-platformjain át is kezeljék.

„Örömmel köszöntjük az LG-t a szövetség igazgatótanácsában, aki piacvezető vállalatként tudja és érti, hogy az interoperabilitás elengedhetetlen a igazán zökkenőmentes okosotthon-élményhez” – mondta Yoon Ho Choi, a Home Connectivity Alliance elnöke. „Átfogó tagszervezeteink tudását és tapasztalatait kihasználva tovább bővítjük az összekapcsolt otthonok lehetőségeit, és a fogyasztók részére könnyebb, komfortosabb, intelligensebb életmódot biztosítunk.”

„Felettébb örülünk, hogy csatlakozhattunk a Home Connectivity Alliance igazgatótanácsához, és izgatottan várjuk az együttes munkát a hozzánk hasonlóan gondolkodó tagvállalatokkal” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A csatlakozásról szóló döntés összhangban van az LG nyílt fejlesztések és együttműködések iránti elkötelezettségével, azonfelül azzal a céljával, hogy a vásárlóknak több lehetőséget és komfortosabb megoldásokat kínáljon a hétköznapokban. Jól illeszkedik azonfelül az LG víziójába arról, hogy a jövő összekapcsolt okosotthon-élményének fejlesztésében kulcsszerepet vállaljon.”

A 2022-es, szeptemberi IFA bemutatón az LG, és a berlini eseményen kiállítóként részt vevő többi szövetségi tag első ízben tárja a közönség elé a látogatóknak a legkorszerűbb nagy tudású otthoni megoldásaik márkák közti átjárhatóságát.