Az LG a sikeres G7 platformjára épülő új modelleket ismertet

Az LG a sikeres G7 platformjára épülő új modelleket ismertet

Az LG Electronics (LG) a G7 One és a G7 Fit modellel a G7 okostelefon-széria két újabb izgalmas tagját ismerteti részleteiben is a 2018-as berlini IFA szakmai vásáron. A fejlett LG G7 ThinQ alapjaira épülve mindkét új telefon rendhagyóan megfizethetó módon ad felsőkategóriás tulajdonságokat.

Napjainkban sok vásárló érdeklődik a korábbi zászlóshajó okostelefonok iránt, mert gyakran jobb vételnek tekintik azokat a legkorszerűbb középkategóriás modelleknél. Ezek a felhasználók egyrészt nem elégednek meg a középszerű megoldásokkal, de a felsőkategóriás telefonok olyan funkcióiért sem akarnak plusz pénzt kiadni, amelyeket egyébként nem használnának. Ennek köszönhetően jelent nekik kihívást megtalálni az elképzeléseikkel leginkább egyező okostelefont.

LG G7 One

A G7 One az LG első olyan okostelefonja, amely egyesíti a társaság okostelefon-fejlesztések kapcsán elért eredményeit és a Google szakértelmét a legfrissebb mobil operációs rendszerek innovációjában. Az LG G7 One-t úgy tervezték, hogy az egyik legsokoldalúbb Android One okostelefon legyen a piacon, mindent összevetve a szerkezetbe a már bizonyított Qualcomm Snapdragon 835 chipkészlet, illetve 4 GB RAM és 64 GB-os belső tárhely került. Az LG G7 ThinQ-hoz hasonlóan a G7 One is üvegborítással érkezik, polírozott fém kerete ugyanakkor karcsú és szemrevaló kinézetet nyújt az IP68 por- és vízállósági szabvány követelményeit teljesítő okostelefonnak. A 6,1 hüvelykes, 3120×1440 pixeles QHD+ Super Bright megjelenítő, a 19.5:9 FullVision képarány és a vékony alsó káva teszik igazán prémium kinézetűvé.

Az LG G7 One Android 8.1 Oreo rendszert kapott, és magába foglalja azokat a legfrissebb, nélkülözhetetlen alkalmazásokat, amelyek a gördülékeny és sebes okostelefon-használathoz kellenek. A telefon optimalizálja a háttérben futó alkalmazások üzemelését, és az akkumulátoridő maximalizálása érdekében csak a legnélkülözhetetlenebb programokat hagyja futni. A felhasználók a telefon oldalán fedezhető fel dedikált mesterségesintelligencia-gomb megnyomásával kényelmesen hozzáférhetnek a Google asszisztens szolgáltatásaihoz. Az LG első Android One telefonja rendszeres biztonsági frissítéseket kap a Google Play Protect programon át.

Az LG G7 One okostelefonon elérhető a Google Lens, a társaság új, számítógépes képi felismerést és mesterséges intelligenciát alkalmazó keresőprogramja. Ezzel a technológiával a felhasználók a Google asszisztensen vagy a Google Fotók szolgáltatáson át tárgyakról szerezhetnek információt, felismerhetnek szövegeket, weboldalakat látogathatnak meg, névjegykártyákat olvashatnak be a névjegyzékbe, új eseményeket adhatnak hozzá a naptárjukhoz vagy beolvashatnak egy tételt az étterem étlapjáról – mindezt nélküle, hogy bármit be kellene pötyögniük a képernyőn.

Egyre több vásárló legfőképp okostelefonon hallgat zenét vagy néz filmet. A 32 bites Hi-Fi Quad DAC modern műszaki megoldás biztosította csodás hangzás révén az LG G7 One elsőrendű fülhallgatókkal használva elsőrangú készülék a lazításhoz. A telefon továbbá DTS:X térhangzásra képes, ezáltal virtuális 3D hangélményt nyújt minden tartalomhoz, egészen a 7.1 csatornáig.

Azok részére, akik füllhallgató nélkül szeretik hallgatni a zenét, az LG G7 One a fantasztikus Boombox hangszórót nyújtsa, amely a konstrukció belső terét rezonáltatva egy átlagos telefonhoz képest kétszeres erősségű basszus- és zenei hangzást képes létrehozni. Szilárd felületre vagy dobozra helyezve az eszközt még erőteljesebb basszushangzást tudunk elérni, mivelhogy ekkor a telefon belseje egyfajta mélynyomóként funkcionál. A mesterséges intelligenciával funkcionáló kamera, az AI CAM – mely első alkalommal az LG V30S-ben mutatkozott be – egy későbbi frissítés alatt kerül ezután a telefonba.

LG G7 Fit

Az LG G7 Fit okostelefont úgy tervezték, hogy betöltse a középkategóriás és a zászlóshajó modellek közti űrt – a masina tulajdonságai és teljesítménye alapján kiemelkedőt nyújt, és az LG G7 ThinQ-ban bemutatott funkciók és fejlesztések is belekerültek. A telefon Qualcomm Snapdragon 821 chipkészlettel, 4 GB RAM memóriával és 32 vagy 64 GB-os belső tárhellyel büszkélkedhet, az LG bámulatos, 6,1 hüvelykes, 3120×1440 pixeles QHD+ Super Bright LCD monitora mindazonáltal a piacon kiváló módon 1000 nit fényerőre képes.

Az LG G7 ThinQ-hoz hasonlóan a G7 Fit is prémium és nagy tudású funkciókkal érkezik, ezáltal megtalálható benne az AI CAM, a 32 bites Hi-Fi Quad DAC hangtechnológia, a Boombox hangszóró, azonfelül a DTS:X 3D térhangzás. Az AI CAM nyolc eltérő fényképezési módot – személy, ennivaló, háziállat, táj, település, virág, napfelkelte és naplemente – szolgáltat a felhasználóknak a kifogástalan kép elkészítéséhez, a újabb személyre szabásban ugyanakkor három eltérő fotóhatás lehet segítségükre.

„Az LG G7 One-t és az LG G7 Fit-et úgy terveztük, hogy a fogyasztók minél szélesebb köre részére tegyünk elérhetővé olyan okostelefonokat, amelyek a zászlóshajókra sajátos, a használat esetén már bizonyított funkciókkal rendelkeznek.” – mondta Ha Jeung-uk, az LG Electronics mobilkommunikációs divíziójának szenior alelnöke. „Az okostelefon-ökoszisztéma egyre érettebb, ezáltal már nem elég mindössze prémium, emellett kö-zépkategóriás telefonokat kínálni, tudniillik a kettő közti szegmensre is növekvő igény mutatkozik.”