Az LG a Passenger Terminal Expo 2018 bemutatón mutatta be új kereskedelmi kijelzőit

Az LG a Passenger Terminal Expo 2018 bemutatón mutatta be új kereskedelmi kijelzőit

Az LG Electronics (LG) a közlekedési szektor népszerű partnereként Stockholmban, a 2018-as Passenger Terminal Expo (PTE) bemutatón mutatta be futurisztikus kereskedelmi kijelzőit. A nagyszerű monitorok, köztük a reptéri utastájékoztatási feladatokat ellátó rendszerek (Flight Information Display Systems – FIDS), az Ultra Stretch, azaz nyújtott képernyők és az OLED portékák kristálytiszta képet nyújtanak, mindent összevetve bármilyen környezeti feltétel és betekintési szög mellett tisztán látszanak az információk.

Az LG standjának legszembetűnőbb darabja a 360 fokban elhelyezett kijelzőkből álló, 55 colos OLED-henger volt, amely valódi jelenkori művészeti alkotásként minden utas figyelmét játszva felrázza. Szemrevaló formájával ez a szerkezet nagyszerű alternatíva a reptérüzemeltetők és az boltok részére, amelyek a repülőterek nyüzsgése közepette is szeretnék magukra vonni az utasok figyelmét. A hajlított, személyre szabható monitorok multifunkcionálisan felhasználható dizájnelemek az utasok által látogatott terekben, mindent összevetve ideálisak lehetnek jó néhány hirdetési célra, példaként a prémium produktumok reklámozására.

Érkezési és indulási információk

A PTE 2018 tárlaton ugyancsak jókora feltűnést keltettek az LG FIDS rendszerei, melyek valós idejű érkezési és indulási információkat szolgáltatnak a reptereken, napi 24 órában. Ezek a megjelenítők mind IPS (In Plan Switching) képernyőtechnológiát kaptak, amely tiszta színeket garantál bármilyen vertikális vagy horizontális betekintési szögből. Ez azt jelenti, hogy az utasok folyamatosan, a terminál bármely pontjáról tisztán láthatják az információkat.

A tükröződésmentes kijelzőkkel nem okozhat gondot sem a nappali természetes, sem mindazonáltal az éjszakai mesterséges megvilágítás. Az LG termékei újabb védelmi megoldásokat is kaptak az ártalmas külső ingerek, példaként a napsugárzás, a por és a pára ellen. Az LG FIDS monitorai integrált OPS (Open Pluggable Specification) szerepkört kaptak, ezáltal elég egyetlen elektromos csatlakozás, ami ugyanabban az időben látja el árammal a monitort és az OPS-készletet.

Az LG a PTE standon két videofalat állított ki: egy alacsony tükröződésű FIDS-t és egy terjedelmes fényerejű monitort. A videofalak ideálisak a nagyméretű közösségi terekhez, példának okáért a reptéri terminálokhoz, ahol kulcsfontosságú, hogy a helyes információk sebesen és eredményesen jussanak el az utasokhoz, hogy ők rögtön megtalálják, merre kell menniük. A FIDS videofal az LG webOS System-on-Chip (SoC) okostelevíziós platformját kapta meg, közvetlenül a kijelzőkbe integrálva. Ez a megoldás nemcsak a használat esetén felmerülő hosszú távú költségeket, de a hibalehetőségeket is csökkenti, mindemellett mindent összevetve nincs szükség külső lejátszóra és felesleges kábelekre.

Figyelemfelkeltő fejlesztések

Az OLED modern műszaki megoldás piacvezető vállalataként az LG üvegbe épített OLED megjelenítőket is bemutatott a bemutatón, melyek remekül felhívják magukra a sorban álló vagy a boltok közt böngésző utasok figyelmét. Az OLED modern műszaki megoldás a magas kontrasztarányairól nagy hírű, mellyel a képek minden betekintési szögből kiválóan korrekten jelennek meg. Mivel e masinák tekintetében nincs szükség külön háttérvilágításra, a monitorok könnyűek, vékonyak és simán testreszabhatók.

Az LG legfrissebb fejlesztése a kereskedelmi OLED monitorok kapcsán az átlátszó OLED, amely nagyszerű alternatíva lehet példaként a légiforgalmi irányítótermekben, ahol a lehető legjobb monitorra van szükség a légiforgalom szakadatlan figyelésére. Az LG átlátszó OLED megjelenítője lehetőséget ad arra, hogy az operátori munka még hatékonyabb legyen. Bekapcsolt állapotban az átlátszó megjelenítő külső konstrukció használata nélkül jeleníti meg a kiterjesztett valóságot. Akár van tartalom a monitoron, akár nincs, a légiforgalmi irányítótermekben dolgozók nehézség nélkül, zavaró tényezők nélkül láthatják, mi történik a kifutókon.