Az idei Pilvakeren több mint 30 átdolgozott verset és csaknem 60 fellépőt láthatnak

Az idei Pilvakeren több mint 30 átdolgozott verset és csaknem 60 fellépőt láthatnak

Több mint 30 átdolgozott vers, csaknem 60 fellépő várja az Erkel Színházban a nézőket a Red Bull Pilvaker dupla előadásán, amely öt év klasszikusai mellett új versekkel is készül a kíváncsiskodók részére március 15-én.

Dupla előadással jelentkezik a nemzeti ünnepen a találkozó, amely 2012-es indulása óta hosszú utat járt be. Az eredendően verseny formájában induló produkció mára dupla teltházas, egész estés előadássá nőtte ki magát, amely páratlan hangvétellel szól a közönséghez és tiszteleg a magyar történelem és irodalmi nagyjai előtt – olvasható a szervezők közleményében.

Az 1848-as forradalom költeményeinek korszerű átirataival öt éve indult, napjaink népszerű magyar előadóit felvonultató program célja még mindig változatlan: zenei alapokra helyezett költeményekkel igyekeznek közelebb hozni a közönséghez a magyar költészet legjavát.

A speciális indítvány előző évben mérföldkőhöz érkezett, mivelhogy Juhász Gyula Szavak című versének korszerű feldolgozása szeptember 1-jétől a nyolcadikosok irodalom tankönyvének részévé vált.

A magyar irodalom nagyjainak hála az átdolgozható versek listája hozzávetőlegesen kifogyhatatlan, ezáltal a hosszabb, színesebb műsorban idén is jó néhány új vers kap helyet. Bemutatkozik példaként Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet című versének átdolgozása, valamint elkészült a Befordultam a konyhára című költeményből készült dal is, amelyhez a zenei alapot BLR szolgáltatta, a szöveget ugyanakkor Farkas Roland „Wolfie”, Fluor Tomi, Molnár Csaba „Fura Csé”, Marsalkó Dávid, Meszi és Deego jegyzi.

mti