Az észbontó minőség legmodernebb bizonyítéka: az Audi első és második helyen áll az Auto Bild tartóstesztjén

Az észbontó minőség legmodernebb bizonyítéka: az Audi első és második helyen áll az Auto Bild tartóstesztjén

2017 tavasza óta – mikor is az A3 Sportback g-tron megszerezte az első helyet – az Audi az Auto Bild magazin tartóstesztjének élén áll. Éppen úgy, mint az első helyet, a második pozíciót is egy Audi modell szerezte meg, a siker ezúttal az A4 Avant 2.0 TFSI nevéhez fűződik. „Jelentősen büszkék vagyunk erre a többszörös sikerre.” – nyilatkozta Michael Neumayer, az Audi minőségbiztosítási vezetője. „Ez újból igazolja állításunkat, hogy minőség tekintetében is élen járunk a prémium márkák közt. Az Auto Bild olvasói is hasonlóan vélekednek, ugyanis egy évvel ezelőtt minden kategória legjobb márkája” szavazáson az Audi márkát választották a minőség kategória legjobbjának.”

Az Auto Bild tartóstesztjén 100 000 kilométernyi távolságot kell teljesíteni minden modellnek, ezt követően a teszt zárásaként egy független szakértő szétszereli és megvizsgálja az adott gépjárműt. A gépkocsi megbízhatósága és a szerkesztőknek a hétköznapi használat esetén szerzett benyomásai és ismeretei ugyancsak az értékelés részét képezték. Az Auto Bild szerkesztői 1986. óta végeznek megbízhatósági teszteket, a teszt lebonyolítási menetét ugyanakkor 2014-ben dolgozták keresztül. Akkortól ugyanakkor egyetlen márkának sem sikerült két modellel egy időben elfoglalni az első és a második helyet.

Az A4 Avant 2.0 TFSI a legcsekélyebb meghibásodás nélkül teljesítette a 100 000 kilométeres távot és 1-es minősítésével közvetlenül az Audi A3 Sportback g-tron mögött áll. A kompakt modell – amit a fenntarthatóan előállítható Audi e-gas hajt – 2017 tavaszán nulla meghibásodással, eminens eredménnyel zárta az Auto Bild megbízhatósági tesztjét. Mostanáig mindazonáltal ő az első és egyetlen modell, amely az Auto Bild tesztjén 1+ minősítést tudott szerezni.