Az Audi Hungaria más szervezetek részére is elérhetővé teszi szakképzési rendszerét

Az Audi Hungaria más szervezetek részére is elérhetővé teszi szakképzési rendszerét

Az Audi Hungaria 2002-ben vezette be a duális szakképzés rendszerét, amely a társaság munkaerő-utánpótlásának egyik biztos alapja. Az Audi Hungaria ellenben a következő években nem kizárólag saját mestereit képezi ezután az elismert duális szakképzésében, hanem ezt a lehetőséget a régió más vállalatai részére is elérhetővé teszi. A régióban több olyan munkáltató szintén felfedezhető, ahol a duális képzéshez elengedhetetlen feltételek nem biztosítottak, de áhítanának magasabb szintű, szélesebb körű ismereteket nyújtani tanulóik részére. Az Audi Hungaria Képzőközpontjával történő összefogás erre szolgáltat megoldást.

„Vállalatunk tudatosan formálja az nevelés világát. Számunkra ez azért kiemelten kardinális, mert csak versenyképes és fenntartható kompetenciákkal biztosíthatjuk vállalatunk jövőbeni sikereit. Munkatársaink kompetenciafejlesztését egy szüntelen fejlődő hálózatban váltjuk valóra. Ennek alappillérei a képzőintézmények – beleértve a szakképzőiskolákat és az felsőfokú intézményeket is –, ezenkívül kooperációs partnereink. Örülünk, hogy Képzőközpontunk kapuinak megnyitásával hozzájárulhatunk más szervezetek mestereinek képzéséhez és ezáltal a régió versenyképességének erősítéséhez”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria 2012-ben nyitotta meg képzőközpontját, onnantól diákok ezrei sajátították el itt szakmájuk fortélyait és szereztek képesítő bizonyítványt tanulmányaik befejeztével. Most a középfokú képzés különféle szintjén, összesen négy szakmacsoportban folyik az nevelés, melynek egyik alapköve a konszern más telephelyeivel történő szakmai és módszertani kooperáció.

Az Audi Hungaria Képzőközpontjával történő összefogás olyan vállalkozások részére ígér lehetőséget, amelyeknek kiemelten meghatározó tanulóik gyakorlatorientált képzése és a gyártásban szerzett ismeret, de a duális szakképzéshez elengedhetetlen feltételek megteremtését nem tudják vállalni. A program olyan vállalkozások részére is előnyökkel járhat, akik saját duális képzési rendszert működtetnek, merthogy mindent összevetve megvalósulhat a vállalkozások közti tudásmegosztás és tapasztalatcsere. Ilyen szakmai partnerség valósul meg már ebben a pillanatban is a kunszigeti telephelyű SICK Fejlesztő, Termelő és Kereskedelmi Kft. -vel.

A képzés első felében a diákok alapvető szakmai kompetenciájukat építhetik fel az Audi Hungaria korszerű technológiával felszerelt Képzőközpontjában, illetve megismerhetik az autóiparban alkalmazott gyártási technológiákat és folyamatokat is. Ezt követően az együttműködő partnercégek a képzési fejezet rájuk eső részében a szakmai kompetenciabővítést saját technológiájukhoz igazíthatják. Az együttműködésnek hála a partnervállalatok nemcsak megbízható, naprakész tudással büszkélkedhető mestereket nyernek, de ezzel a lehetőséggel biztosíthatják optimális munkaerő-utánpótlásukat is.