Ava Max új lemezt ad ki

Ava Max új lemezt ad ki

Új lemezzel jelentkezik Ava Max amerikai popdíva. A Diamonds & Dancefloors című anyagot nagy várakozás előzi meg, merthogy az előfutárként előző évben megjelent négy kislemez éppúgy több tízmilliós nézettséget/streamet produkált.

Ava Max második stúdióalbuma három évvel követi a 2020-ban kijött debütálást, a Heaven & Hell-t, amely második volt az angol listán. A január 27-én a boltokba kerülő Diamonds & Dancefloors szerzői közt Grammy-díjas nevek sorakoznak – közölte az Atlantic Records kiadványának magyarországi forgalmazója, a Magneoton/Warner a sajtó képviselőivel.

A brit-albán Dua Lipához hasonlóan ugyancsak albán származású, 28 éves Ava Max első stúdiólemezén, a 2020-as Heaven & Hell-en a legnagyobb sláger a Sweet But Psycho volt, amely több mint húsz országban volt listavezető, az Egyesült Államokban ugyanakkor a Top 10-be jutott. Ava Max az előző években egyesült erővel dolgozott mások mellett Alan Walkerrel, David Guettával, Jason Derolóval és Tiëstóval is – az utóbbival együttes The Motto 120 milliós nézettségnél jár.

A korszerű album megemlíti a nyolcvanas évek tánc- és diszkóérzéseit, ugyanakkor napjaink legkorszerűbb pophangzását hozza. A Diamonds & Dancefloors első kislemeze a múlt évben áprilisban kijött Maybe You’re the Problem volt, aminek klipjét immáron nagyjából 27 millióan látták. Ezt követte szeptemberben a Million Dollar Baby, amelyhez egy több mint húsz éves slágert, LeAnn Rimes Can’t Find the Moonlight-ját is felhasználták. Az eddig 24 milliós nézettségű Million Dollar Baby című klip rendezője, Andrew Donoho 2020-ban Paul McCartney-nak konstruált videót Find My Way címmel.

Novemberben jelent meg a Weapons, ezt követően decemberben a Dancing’s Done című dal, utóbbit olyan szerzők és producerek hozták tető alá, mint Henry Walter (ezelőtt dolgozott mások mellett Miley Cyrusszal és a Maroon 5-val), Matthew James Burns (Lady Gaga, Ariana Grande), Peter Rycroft, Sean Douglas és Pablo Bowman (Jonas Brothers, Anne-Marie).

Az albumon tizennégy dal fog szerepelni. Hangmintát a Get Outta My Heart című számban is felfedezhet a hallgató: az 1968-as thriller, a Twisted Nerve kísérőzenéjéről van szó, amelyiknek szerzője Bernard Herrmann volt, aki pár évvel később a Robert De Niro-féle Taxisofőrrel futott be.

mti