Augusztus elején rendezik a 6. Paloznaki Jazzpikniket

Augusztus elején rendezik a 6. Paloznaki Jazzpikniket

Csütörtökön kezdődik a 6. Paloznaki Jazzpiknik, a háromnapos összejövetelen fellép ezután a világhírű Kool & the Gang, a hazai zenei élet élvonalából ugyanakkor mások mellett a Kéknyúl & Jónás Vera mulattatja a közönséget.

Valde Orsolya, a rendezvény egyik ötletgazdája közölte, hogy négy színpadon húsz koncert mulattatja ezután a érdeklődőket.

A találkozó, amely egy mini fesztiválból növekedett ki hat esztendő alatt, jól egyesíti a falusi életérzést a fesztiválhangulattal, ugyanis a 400 lakosú Veszprém megyei falu a parádé ideje alatt a dzsessz balatoni fővárosává változik – nyilatkozott Valde Orsolya.

A piknik nulladik napján a Group’n’Swing után a Kool & the Gang ad koncertet csütörtökön. Pénteken az angol acid jazz csapat, az Incognito, ezt követően a soul, a blues és a dzsessz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi lép a nézőközönség elé. Szombaton a Matt Bianco feat New Cool Collective és a Random Trip zenél – sorolta a szervező.

A magyar zenei élet képviselői közül mások mellet a Kéknyúl & Jónás Vera, az Antal Gábor trió, a Sárik Péter trió és Berki Tamás, továbbá a Palásti Máté duó lép publikum elé.

A Módfelett Balaton rendezvénysorozat részeként megszervezett fesztiválnak már saját himnusza is van, aminek a témája viszont nem lehetne más, mint a dzsessz és a bor. A Jazz & Wine című angol nyelvű dalt, melyet Fábián Juli és Zoohacker neve fémjelez, már a rádiók is játsszák – mondta Valder Orsolya.

Közölte még: a nagyszínpadon a koncertek szünetében a Homola Borterasz, DJ a szőlőben programsorozatának lemezlovasai állnak a bakeliteknél, a falu főutcáján dzsesszformációk mulattatják a járókelőket, délutánonként gyerekprogramok várják a legkisebbeket.

A programokat követően induló piknikbuszokkal könnyűszerrel elérhetők a környező települések szálláshelyei – fűzte hozzá a főszervező.

mti