Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Tíz ifjú talentum kaphatta meg a 2019-es Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában.

Az ez évi díjazottak közt van Balázs Elemér György zongorista, Cseh Péter dzsesszgitáros, Csőke Flóra csellista, Dobszay Péter karmester, orgonista, Jenei Erzsébet hárfás, Korossy-Khayll Csongor hegedűs, Megyimórecz Ildikó operaénekes, Scheuring Kata fuvolista, Szokolay Ádám Zsolt zongorista és Tóth Kristóf hegedűs.

A 12. alkalommal átadott elismerésben eddig több mint 100 tehetséges fiatal részesült – közölte Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadón. Közölte, hogy a fiatal, kitűnő tehetségek megújuló erőforrásai a kultúrának, s így is speciális alkalom ennek a díjnak az odaítélése.

A zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora azt nyomatékosította, hogy Magyarország zenei nagyhatalom. Közölte még: nagyszerű fiatalok közül választották ki a díjazottakat, s a döntést kiegyenlítettnek érezte, tudniillik majdnem minden hangszer művésze, énekes és dzsesszzenész is részesülhetett az elismerésben.

Idén a zsűri tagja volt Balázs János zongoraművész, Binder Károly zeneszerző, zongoraművész, Dráfi Kálmán zongoraművész, Fazekas Gergely zenetörténész, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs zongoraművész, Jakobi László csellóművész, hangversenyrendező; Marton Éva operaénekes, Szentpáli Roland tubaművész és Vásáry Tamás zongoraművész, karmester.

mti, fotó: Máthé Zoltán