Átadták a felújított Klapka teret Szegeden

Átadták a felújított Klapka teret Szegeden

Átadták a felújított Klapka teret Szegeden, a Belváros és Rókusi városrész határán van közterület rekonstrukciója 120 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

Botka László (MSZP) polgármester az avatáson kijelentette, a tér rekonstrukciója esetén fél év alatt korszerű játszóteret, pihenőhelyként szolgáló zöldterületet, szabadtéri fitneszparkot és multifunkciós sportpályát alakítottak ki.

A politikus nyomatékosította, a városrészek központi területei valódi közösségi térként működnek. Az önkormányzat a Klapka tér rekonstrukciója mellett újabb 650 millió forintot fordít idén költségvetéséből más városrészi központok megújítására.

Szegeden most sok tucat beruházás zajlik, folyik az Odessza városrész és az Újszegedi liget megújítása, rövidesen elkezdődik a Tarján városrész rekonstrukciója, és indul a település új fedett sportuszodájának kivitelezése is – tudatta a polgármester.

Szeged és gazdasága fejlődik, sok új vállalat telepszik a településbe, mindent összevetve dinamikusan növekszik az önkormányzat bevétele. Ezeket a forrásokat az uniós támogatással megvalósuló beruházások mellett induló fejlesztésekre fordítják – mondta Botka László.

mti