A Tamási Áron Színház társulata kapta a kisvárdai fesztivál fődíját

A Tamási Áron Színház társulata kapta a kisvárdai fesztivál fődíját

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának Liliom című előadása kapta az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott fődíjat a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiválján.

A díjátadó ünnepségen életműdíjjal jutalmazták Giricz Attila színművészt, az Újvidéki Színház tagját és Szélyes Ferencet, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészét.

A legjobb női és férfi főszereplő díját Vasvári Emese és Fabó Tibor, a Komáromi Jókai Színház színművészei kapták. A legjobb női mellékszereplő Benedek Ágnes, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagja, amíg a legjobb férfi mellékszereplő Benkő Géza, a Komáromi Jókai Színház tagja lett.

A kiváló adottságokkal megáldott tehetségnek járó elismerést Vass Zsuzsanna, a sepsiszentgyörgyi teátrum tagja kapta, a zsűri különdíjával ugyanakkor a Tündéri című előadást jutalmazták, amit az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a Maszk Egyesület együttesen állított színpadra.

Az előadások zeneiségéért odaítélhető elismerést a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Kapitalizmus és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Magyar című előadásaiért ítélték oda, a jelmezekért adható elismerést ugyanakkor Kiss Zsuzsanna kapta a Liliom című előadásért.

A pályakezdő rendezői díjat Nagy Botond kaphatta meg az Anyegin című előadásért, a település polgármesterének díját Lőrinc Tímea, a Zentai Magyar Kamaraszínház színművésze, a közönségdíjat ugyanakkor a Beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadása, Örkény István Tóték című darabja kapta.

A kisvárdai teátrumi seregszemlén huszonöt társulat előadásait tekinthette meg a nézőközönség.

mti