A Škoda új Superb Combi SportLine modellje Frankfurtban mutatkozott be

A Škoda új Superb Combi SportLine modellje Frankfurtban mutatkozott be

Kifejezetten sportos megjelenés a Škoda zászlóshajója számára: a Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) sajtónapjainak előestéjén, a Volkswagen Group Night alkalmával tartotta világpremierjét a Škoda Superb Combi SportLine. Az új Škoda Superb e kimondottan sportos karakterű változatával a cseh gyártó következetesen folytatja érzelmekben még gazdagabb modellpalettája kialakítását.

„Az új Superb új korszakot nyitott a Škoda számára” – hangsúlyozta Dr. h.c. Winfried Vahland, a Škoda igazgatótanácsának elnöke. „Új zászlóshajónk jól érzékelteti azon törekvésünket, hogy a Škoda jól ismert erényeit – mint például a lehető legnagyobb térkínálat és legmagasabb színvonalú funkcionalitás – kifejező és érzelmekben gazdag dizájnnal ötvözzük. Új SportLine változatában az új Superb különösen intenzív érzelmeket ébreszt.”

Limousine és Combi kivitelében az új Škoda Superb SportLine elsősorban 18 vagy 19 col peremátmérőjű, fekete könnyűfém keréktárcsáival, karosszériája ugyancsak fekete külső elemeivel, illetve sötétített hátsó szélvédőjével és hátsó oldalablakaival (SunSet) kelt mély benyomást. További modellspecifikus megoldás a karosszériát 15 milliméterrel mélyebbre süllyesztő sportfutómű. Utasterében többek között exkluzív sportülésekkel, alumínium pedálokkal és bőrbevonatú sportkormánnyal fogadja a SportLine változat vezetőjét. A benzines és dízel belépőmotorok kivételével a Škoda Superb SportLine a Superb sorozat minden aktuális erőforrásával rendelhető.

A Škoda Superb idén júniusban mutatkozott be nagy sikerrel az európai piacokon, kombiváltozata e hónaptól fokozatosan érkezik az egyes országokba. A márka teljes egészében új fejlesztésű zászlóshajója új mércéül szolgálhat a középkategóriában. Kifejező, dinamikusan elegáns formavilágával, a legkorszerűbb műszaki megoldásaival és verhetetlen térkínálatával győzi meg a vásárlókat, miközben a szakemberek, illetve a szakmai média részéről egyaránt a legjobb minősítésekben részesül.