A Samsung több mint 6,7 millió 5G képes Galaxy eszközzel hozta el 2019-ben az 5G modern műszaki megoldást

A Samsung több mint 6,7 millió 5G képes Galaxy eszközzel hozta el 2019-ben az 5G modern műszaki megoldást

A Samsung közzétette, hogy 2019-ben nemzetközileg több mint 6,7 millió 5G képes Galaxy okostelefont hozott forgalomba, mindent összevetve tette lehetővé a fogyasztóknak, hogy megtapasztalják a sebesség és a teljesítmény új szintjét. A Samsung 2019 novemberi adatok alapján az átfogó okostelefon-piac 53,9 százalékát tette ki és az öt különféle 5G képes készülékének, a Galaxy S10 5G-nek, Note10 5G-nek, Note10+ 5G-nek, mitöbb a nemrég bemutatott Galaxy A90 5G-nek és Galaxy Fold 5G-nek hála egyike a piacvezető üzemeknek.

“A felhasználók már alig várják, hogy felfedezzék az 5G-ben rejlő lehetőségeket, és mi büszkék vagyunk arra, hogy az erre leginkább alkalmas kellékek nagyszámú kínálatát biztosíthatjuk számukra – közölte TM Roh, a Samsung informatikai és mobil kommunikációs részlegének elnöke és kutatás és fejlesztési vezetője. – A cég részére 2020 az 5G éve lesz, ennek megfelelően még több termékkategóriába és még több felhasználóhoz hozzuk el azokat az élményeket, amelyekre ezelőtt valószínűleg nem is gondoltak.”

Dél-Koreában már 2020 első negyedévében elérhető lesz a Galaxy Tab S6 5G, az egyik első 5G képes táblagép, amely összeolvasztja a nagyszerű hálózati sebességet a Galaxy Tab sorozattól megszokott funkciókkal és teljesítménnyel Prémium monitora, multimédiás képességei és 5G csatlakoztathatósága lehetővé teszik, hogy a felhasználók a Galaxy Tab S6 5G-vel kiugró minőségű videóhívásokat indítsanak és fogadjanak, élő- és visszajátszott videókat nézzenek, továbbá felhőalapú és online többjátékos játékokban mérjék össze a tudásukat barátaikkal.

“Az 5G képes okostelefonok 2019-ben a világon eladott masinák 1 százalékát tették ki. 2020-ban igazi áttörés jöhet, az 5G képes konstrukciók aránya várhatóan 1 687 százalékkal növekszik és az okostelefonok piacának 18 százalékát teszik ezután ki – nyilatkozta Neil Shah, a Counterpoint Research kutatási elnökhelyettese. – A Samsung az egyik vezető cég, amely mindenre kiterjedő megoldásaival, mindent összevetve 3GPP standardokhoz való hozzájárulásával, félvezető eszközeivel, mobil és hálózati készülékekkel is segíti az 5G piac fejlődését. Az 5G modern műszaki megoldás előrelátható szélsebes és széles körű elterjedése lehetőséget ad a Samsung részére, hogy felhasználja a korai alkalmazásból származó tapasztalatait és a következő évtizedben tovább bővítse vállalkozásbeli lehetőségeit ezen a szféraban.”

A Samsung közel egy évtizede tesz azért a szolgáltató partnereivel, a szabályozó testületekkel és a kormányzati szervezetekkel összefogva, hogy az 5G modern műszaki megoldást a laboratóriumi állapotok közül a mindennapi életbe is eljuttassa és a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa. Az olyan iparági csoportok, mint a 3GPP és az O-RAN Szövetség előtérbe állított tagjaként a Samsung célja, hogy nyitott, együttműködésen alapuló közösségeket építsen, amelyek támogatják az 5G terjedését mind a vállalkozásbeli, mind ugyanakkor a magánfelhasználók körében. Az elmúlt évben az 5G képes konstrukciók széles körének bemutatásán túl a cég több kiemelkedő mérföldkövet is elért. A Samsung biztosította az eszközöket a Föld első kereskedelmi 5G hálózatához Dél-Koreában és átfogó szolgáltató partnereivel összefogva újabb 5G hálózatok kiépítését és 5G élmények megvalósítását patronálja.

A 2020-as évben a Samsung a piacvezetők közt szemlélteti újabb 5G innovációit, olyan megoldásokkal, amelyek tovább növelik az 5G képes Galaxy okoseszközök sebességét, teljesítményét és biztonságát. Ezek a fejlesztések még szélesebb körben teszik elérhetővé a mobil élmények új korszakát, ezzel megváltoztatják a kommunikációs és tartalomfogyasztási szokásokat.