A Samsung SUHD TV Smart funkcióval

A Samsung SUHD TV Smart funkcióval

Képzelj el egy szemkápráztató napfelkeltét, az éjszakai égbolton ragyogó millió csillagot, a telihold lágy fényét, ahogy a Csendes-óceán ragyogó samaragdzöld hullámai fölött felsejlik. Most képzeld el, hogy ezeket a lenyűgöző képeket mind kényelmes otthonodban élvezheted a Samsung legújabb SUHD TV-jének köszönhetően. A már hazánkban is elérhető SUHD televíziók mind a prémium UHD tartalmak, mind pedig a vizuális élmény tekintetében új színt visznek a televíziózásba. Ráadásul a saját házimozi élményéről sem kell lemondanod, hiszen a Samsung legújabb Galaxy S6 okostelefonnal készített Ultra HD felbontású videóid is ugyanolyan páratlan hatást keltenek a készüléken mint a Hollywoodi mozifilmek.

A Samsung nem csak álmodik a jövőről, hanem folyamatosan meg is valósítja azt. 2013-ban az otthoni szórakoztatást forradalmasítva mutatta be első UHD TV-jét, lenyűgöző képminőséget nyújtva a fogyasztók számára. Ezt követően 2014-ben a vállalat kombinálta az UHD képminőséget az ívelt dizájnnal, s így a képmélység növelésével valóban térhatású élményt kaphattak a felhasználók. Az UHD technológia azóta is hódít Európa-szerte.

„A fogyasztók folyamatosan változó igényei minket is arra sarkallnak, hogy egyre többet hozzunk ki készülékeinkből. A vizuális élmény és a SMART TV funkciók tekintetében a Samsung azonban idén is elég magasra tette a lécet” – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. „Az újdonságot pedig nemcsak a lenyűgöző kontraszt, az óriási fényerő és látványos színek, hanem az ívelt forma nyújtotta páratlan vizuális élmény, valamint az újgenerációs operációs rendszer révén még könnyebben elérhető Smart TV funkciók jelentik. Örömmel mondhatom, hogy az SUHD TV-ink képesek kielégíteni a csúcskategóriás TV-kre vonatkozó összes igényt.”

Szemeink előtt tárul fel a világ

A Samsung ívelt SUHD televíziója új színt visz az otthoni tévézésbe. Az ívelt képernyő nem csak szemet gyönyörködtető, de minden eddiginél élethűbb képi élményt ad – olyan érzés, mintha minden éppen ott történne körülöttünk, bárhonnan is nézzük a tévét. Egy romantikus vígjátékot nézve olyan érzésünk támad, mintha épp egy randin lennénk, egy sportesemény közvetítésénél pedig szinte egy hangos stadionban több ezer emberrel körül véve találhatjuk magunkat.

A Samsung SUHD készüléke a szemünk előtt tárja fel a világot. A saját fejlesztésű, környezetbarát nanokristály technológiának köszönhetően eddig soha nem látott briliáns színeket és mély kontrasztot tapasztalhatunk meg. A most bemutatott SUHD készülékek a hagyományos televíziókhoz képest 64-szer több színt képesek megjeleníteni.

A Samsung SUHD készülékeit csúcsminőségű anyagokból alakították ki. Exkluzív dizájnját mi sem bizonyítja jobban, mint a készülék hátoldalának finom, bordázott textúrája, amelynek köszönhetően a TV minden szögből stílusos látványt nyújt.

UHD tartalmak akár egy okostelefonnal is

Ahogy az okostelefonok, úgy a SMART TV-k is fokozatosan elterjednek a háztartásokban. Az UHD technológia fejlődésével pedig egyre több figyelem irányul a csúcsminőségű UHD tartalmak létrehozására. A Samsung UHD televíziói mellé már eddig is elérhetőek voltak olyan népszerű mozi- és dokumentumfilmek, mint a Forest Gump, a Z világháború, a Pi élete, a Kalandok a Grand Canyonban vagy a The Last Reef című természetfilm. Azonban az UHD technológia olyan gyorsan fejlődik, hogy már a felhasználók is könnyedén elkészíthetik saját UHD videóikat a Samsung legújabb Galaxy S6 készülékével, vagy akár a Galaxy Note 4 okostelefonnal is.

A lélegzetelállító Ultra HD felbontású tartalmak létrehozása olyannyira nem lehetetlen, hogy a Samsung felkérésére Nánási Pál fotóművész is a Samsung Galaxy S6 készülékével készítette el legújabb fotósorozatát. „Fotós szemmel egyszerűen hihetetlen, hogy egy okostelefonnal ma már ilyen szenzációs képeket lehet készíteni. Számomra mindig az a döntő, amikor a képeket nagyban, kinyomtatva vagy akár a monitoron látom, hiszen az apró részletek ilyenkor látszanak igazán. Az SUHD TV még ezt is felülmúlja, a képek és a videók olyan színekben jelennek meg rajta, amit eddig még nem láthattunk” – mondta Nánási Pál.

A Samsung SUHD televíziói három sorozatban – JS9500, JS9000 és JS8500 –, és öt különböző méretben – 48-tól 88 hüvelykig – érhetők el 2015 márciusától. Ráadásul az ívelt technológia éllovasaként a Samsung portfóliójában immár 22 modell található többféle méretben, 32-tól 88 hüvelykig. A vállalat UHD portfóliója 7 sorozatból áll, a most bemutatott 3 SUHD sorozaton kívül, így 2015-től a Samsung UHD TV választéka több, mint 30 modellre bővült, megduplázva a tavalyi számokat.

(Samsung)