A Samsung közzétette fenntarthatósági törkevéseit

A Samsung közzétette fenntarthatósági törkevéseit

A Samsung przentálja a Galaxy a bolygóért fenntarthatósági felületet, amely a nyílt partnerség és az továbbfejlesztett megoldások jegyében patronálja a mobilkommunikációs üzletágat. Ennek betudhatóan a cég kimagasló lépéseket tehet a klímaváltozás elleni küzdelemben. A Samsung legfontosabb vezérelveit 2025-ig jelölte ki, ezekkel csökkenhet a Galaxy portékák ökológiai lábnyoma és kevesebb meg nem újuló erőforrást használnak ezután a gyártáshoz.

„Hiszünk abban, hogy együttes feladatunk az továbbfejlesztett megoldásokkal megőrizni bolygónk egészségét a következő generációk részére. A Samsung szerepvállalása a cég működésével, jövőformáló tevékenységével és a az egész világon megtalálható Galaxy ökoszisztéma jelentőségével arányos – nyilatkozta Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Galaxy a bolygóért egy kardinális lépés a fenntarthatóbb világhoz vezető úton, amelyen nyitottan, átlátható módon, partnereinkkel kooperálva szeretnénk haladni.”

Komolyan csökkentett környezeti terhelés 2025-ig

A fenntartható gyakorlatok kulcsfontosságúak a gyártási eljárások alatt, mert ezekkel csökkenthető a környezeti terhelés, továbbá hozzájárulnak a következő generációk részére is élhetőbb jövő építéséhez. A Samsung célja, hogy a most megfogalmazott célokat 2025-ig teljesítse és továbbiakban új, távlati célkitűzésekkel reagáljon a következő kihívásokra.

Újrahasznosított alapanyagok minden új mobil termékben 2025-ig

A körkörös gazdaság előmozdítása érdekében a Samsung új, környezettudatos anyagokat alkalmaz termékeiben. Annak érdekében, hogy 2025-re minden új mobil termékében újrahasznosított anyagokat használjon, a Samsung eszközeinek sajátosságait, esztétikáját és tartósságát figyelembe véve alkalmazza a legmegfelelőbb alapanyagokat.

Műanyagmentes csomagolások 2025-ig

A Samsung célja, hogy 2025-ig teljesen megszüntesse az egyszer használatos műanyagok alkalmazását a termékcsomagolásokban, így eltávolítja és helyettesíti a legtöbb esetben használt, a készülékek csomagolásához szükségtelen anyagokat és környezettudatos megoldásokat épít be a folyamataiba.

Minden telefontöltő készenléti energiafogyasztása 0,005 W alá kevesebb lesz 2025-ig

A Samsung az energiatakarékos modern műszaki megoldást helyezi előtérbe, ezzel korrigálja az energiahatékonyságot és csökkenti az energiafogyasztást. A társaság minden töltőben sikeresen csökkentette a készenléti energiafogyasztást 0,02 wattra amely az egyik leghatékonyabb az okostelefonok piacán. Erre a fejlesztésre építve a Samsung célja, hogy 2025-re 0,005 watt alá csökkentse az okostelefon-töltők energiafogyasztását készenléti üzemmódban, hosszabb távon mindazonáltal nullára csökkentse ezt az értéket.

Zéró nem újrahasznosítható hulladék 2025-ig

A Samsung a lehető legkisebbre csökkenti a mobil munkaterületeken keletkező hulladékot, és elkötelezett ugyanakkor, hogy 2025-ig nullára csökkenti a nem újrahasznosítható hulladékok termelését. A Samsung célja, hogy mindenre kiterjedő szinten csökkentse az e-hulladék termelésének mennyiségét a termékéletciklusok optimalizálásával és a terméktervezési folyamatok javításával.

Újabb lépések a fenntarthatóság felé vezető úton

A társaság újabb lehetőségeket keres a klímavédelem kapcsán, és nagyobb szerepet vállal a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításában. A Samsung elkötelezett valamint, hogy átlátható módon számoljon be az eredményekről, azonfelül az iparági és másfajta partnereivel együttesen haladjon a fenntarthatóság útján.

„A Samsung részére kiemeleten kardinális, hogy élhetőbb jövőt biztosítson mind embertársaink, mind a bolygó részére. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem egy vállalaton múlik, az együttes erőfeszítések ugyanakkor nem foghatók fel versenyként – közölte Staphanie Choi, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és marketingvezetője. – Tevékenységünk minden területén törekszünk az együttműködésre, az iparági és a piaci stratégiai partnereinkkel együttesen nemzetközileg képesek vagyunk pozitív hatást elérni, az összefogással ugyanakkor még többet tehetünk a fenntarthatóbb jövőért.”

A Samsung termékeit úgy tervezték, hogy az energiatakarékos technológiával készült félvezető chipeknek, a fenntartható csomagolásnak, emellett a korábbi gépezetek újrahasznosításának betudhatóan az egész termékéletciklus alatt a lehető legkisebb terheléssel legyenek a környezetre. A cég fenntarthatósági törekvései a 2021-es Fenntarthatósági Jelentésben követhetők nyomon.