A Samsung FlexWash és FlexDry bemutatója

A Samsung FlexWash és FlexDry bemutatója

A Samsung Electronics forradalmian modern FlexWash és FlexDry mosórendszerét a nagyközönség Las Vegasban, a 2017-es Szórakoztató elektronikai Tárlaton (Consumer Electronics Show, CES) ismerhette meg. Ez a multifunkcionális mosórendszer két mosó- és két szárítógép előnyeit ötvözi, ezáltal több választási módot nyújt a fogyasztóknak, mindent összevetve minden helyzetben az általuk kívánt módon végezhetik el a mosást. Az Samsung alapvető fontosságú mosási technológiáinak széles skáláját ötvöző FlexWash és FlexDry a legfejlettebb és legrugalmasabb mosási megoldást ajánlja az elfoglalt, korszerű családok részére.

Az összes mosórekesz egyéni igényeknek megfelelő funkciókat nyújt a mindennapos mosási igények kielégítésére. Az elöltöltős FlexWash kapacitása 0,14 köbméter – ez kategóriájában a legnagyobb – ezáltal normál és terjedelmes mennyiségű ruha mosására egyaránt példás. A FlexWash felső betöltésű rendszer ezt a kapacitást újabb 0,02 köbméterrel bővíti, és igénybevételével a fő adagtól elkülönítve kisebb adagok moshatók. A terjedelmes adagok mosásához a felhasználók mindkét mosógépet egyszerre is használhatják, eltérő beállításokkal.

Ha a szárításra kerül a sor, a FlexDry képes a terjedelmes adagok kezelésére, míg lehetőséget nyújt egy-két kényesebb darab ezzel egy időben történő szárítására is. A felhasználók ezeket a szárítógép tetején fedezhető fel Delicate Rack zónába fektethetik be, itt a szárítógép kontrollált meleg légáramlattal végzi el a szárítást. A speciális zóna a szárított anyag függvényében automatán beállítja a szárítási hőmérsékletet szobahőmérséklet és 35 Celsius fok közé. A fő szárítórekesz a Samsung MultiSteam technológiáját alkalmazza a ruhák felfrissítésére és szárítására, míg eltávolítja a szagokat és a ráncokat.

„Mindenkinek más-más ruhái vannak, ezért eltérő tisztítási módokat használunk.” – mondta Seo Byung-Sam, a Samsung Electronics Háztartási berendezések üzletágának elnöke. – „A FlexWash és FlexDry végre egy olyan mosórendszer, amely képes ugyanabban az időben minden igényt kielégíteni. Örökösen azon dolgozunk, hogy a vásárlók részére olyan szabadságot és rugalmasságot biztosítsunk, amelyiknek betudhatóan az életmódjuk határozhatja meg a mosási folyamatot, nem ugyanakkor fordítva.”

A Samsung által az egyesült államokbeli vásárlók körében végzett felmérés alapján a vásárlók 87 százaléka a sötét és a világos szín, az anyagtípus és a szennyezettség mértéke alapján csoportosítja a ruhákat mosáskor, a vásárlók 70 százaléka mindazonáltal egymás után két adagot is mos. A modern FlexWash és FlexDry mosási megoldás fejlesztésénél a piac megváltoztatása volt a cél – az, hogy a vásárlóknak egy hatásosabb és hatékonyabb mód álljon rendelkezésére a mosási feladatok elvégzéséhez. A négy rekesz külön és egyidejű használatának lehetősége válasz arra az vásárlói igényre, hogy a ruhák mosása gyorsabban történjen, és azonkívül az egyes darabok elkülönítése is lehetővé váljon.

A korszerű FlexWash mosógép három alapvető fontosságú Samsung mosási modern műszaki megoldást alkalmaz: SuperSpeedTM, PowerFoamTM és Vibration Reduction Technology (VRT) rázkódáscsökkentés. A SuperSpeed a szokásos 60 percről akár 30 percre is képes lerövidíteni a mosási ciklust, a PowerFoam modern műszaki megoldás mindazonáltal a víz, levegő és mosószer modernizált habkeverékének felhasználásával még a legméretesebb darabokat is képes megtisztítani. A VRT minimálisra csökkenti a rázkódást és a zajszintet.

A FlexWash mosógéphez az klasszikus használat érdekében nincs szükség két külön vízvezetékre, ezáltal üzembe helyezéséhez nem létfontosságú mester segítsége. Azonkívül a mindkét mosó- és szárítóegységen megtalálható egyszerűen elérhető felültöltős rekeszekkel a mosási adagok betöltése és kivétele is kényelmesebbé válik. A rekeszek tetején fedezhető fel átlátszó üvegnek betudhatóan ugyanakkor egy pillantással felmérhető a mosási ciklusok állapota.

Amellett a FlexWash és a FlexDry IoT-kompatibilis, olyan okos funkciókkal, amelyekkel a felhasználók a gépeiket a Samsung Smart Home alkalmazáson keresztül okostelefonjaikkal is vezérelhetik. Ezzel mindkét gép elindítható és leállítható, és a mosási ciklusok is figyelhetők.

A FlexWash és a FlexDry folytatva az ActivewashTM (2015) és az AddWashTM (2016) által megkezdett hagyományt, idén is kiérdemelte a CES innovációs díját. A masinák csak az amerikai piacon lesznek elérhetők.