A MOB támogatásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Samsung Electronics

A MOB támogatásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Samsung Electronics

Szándéknyilatkozatot írt alá a Samsung Electronics Magyar Zrt. a Magyar Olimpiai Bizottsággal, kifejezve, hogy 2023-tól patronálja a MOB tevékenységét. A Samsung az élsportolókhoz hasonlóan szüntelen a határok feszegetésével keresi az újítások lehetőségét, és tűzi ki célul maga elé a legjobb eredmények elérését. A Samsung és az olimpiai játékok kapcsolata nagy hagyományra tekint vissza, a szándéknyilatkozat aláírása biztosítja, hogy ez a tradíció a következő években is folytatódni fog Magyarországon is.

A Samsung Electronics immáron nagyjából 30 éve elkötelezett az olimpiai játékok támogatásában. Az 1988-as szöuli ötkarikás játékok esetén helyi szponzorként vállalt szerepet, ezután az 1998-as Naganói Téli Olimpiai Játékok óta a vezeték nélküli kommunikációs berendezések hivatalos világszintű olimpiai partnereként, továbbfejlesztett mobiltechnológiát nyújt a Föld legjelentősebb sporteseményén.

„Vállalatunk célja, hogy az olimpiai család, a sportolók, a szurkolók és a fogyasztók olyan felülmúlhatatlan lehetőségekkel és modern technológiákkal találkozzanak, amelyek az összekapcsolódás mellett az élmények még teljesebb megélését biztosítják – hangoztatta Joseph Rhee, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke. – A játékok többéves szponzorálása esetén felhalmozott internacionális tudásunkkal szeretnénk lehetővé tenni a szurkolók részére, hogy ne csak érezzék és megosszák az izgalmakat, hanem ők maguk is kibontakoztassák a bennük rejlő tehetséget. A rendkívüli eredmények elérése és mások inspirálása az olimpiai mozgalom és a Samsung együttes értékei.”

„A főtitkár úrnak és nekem is felettébb elegáns emlékeink vannak Koreáról és Szöulról, ott csúcsosodott ki a pályafutásunk – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. – Az olimpiai mozgalomban is fölöttébb kedveltük a Samsungot egészen a kezdetektől, mióta partnerségre lépett az internacionális Olimpiai Bizottsággal. Ezelőtt a mi patinás szervezetünk is együttműködött a céggel, és igencsak örültünk, hogy mikor is a koreai nagykövet úr hathatós segédkezésével újra felvettük a kapcsolatot, nyitott kapukra találtunk. Köszönjük a lehetőséget, és bízunk benne, hogy gyümölcsöző lesz a küszöbön álló megállapodás, mivel bár tiszteljük a szokásokat és építünk rájuk, hiszünk a korszerű technológiában és a sporttudomány fejlesztésében, például ebben is segítségünkre lehet a Samsung fantasztikus tudásával és tapasztalatával. Ami ugyanakkor a két állam kapcsolatát illeti, legyen elég annyi: a napokban írtunk alá együttműködési megállapodást a Koreai Olimpiai Bizottsággal, amely támogatja ezt követően a sportolók felkészülését az olimpiára.

Magyarországon a Samsung Electronics ugyancsak az 1998-as Naganói Téli Olimpiai Játékokkal kezdte meg együttműködését a NOB-bal. A cég a helyi igényekre válaszul szeretné most újból megerősíteni az olimpiai játékok támogatását Magyarországon, ahol a sport egy együttes szenvedély. A szándéknyilatkozat aláírásával a Koreai Köztársaság Nagykövetsége biztos abban, hogy a két fél aktívan megkezdi az egyeztetést arról, hogyan tud a Samsung Electronics csatlakozni a magyar olimpiai mozgalomhoz az későbbi években, és miben tudják eredményesen támogatni a MOB tevékenységét.

„Nagyköveti minőségemben nagy megelégedéssel és elismeréssel tölt el, hogy részt vehetek ezen az aláírási eseményen, és megerősítést kapok arról, hogy a két fél együttműködése a koreai-magyar kapcsolatok fejlődésének egyik tényezője és része lesz” – nyilatkozta Park Chul-min, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete.