A Microsoft felvásárolja a LinkedIn közösségi oldalt

A Microsoft felvásárolja a LinkedIn közösségi oldalt

Némely feltételekkel jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a Microsoft felvásárolja a professzionális kapcsolatok ápolására szakosodott LinkedIn kereskedelmi közösségi hálózatot – hozta nyilvánosságra a brüsszeli testület.

Az amerikai számítástechnikai óriásvállalat júniusban fedte fel, hogy 26 milliárd dollárért megvásárolja a LinkedInt, amely az korábbi tájékoztatás alapján az akvizíciót követően is megőrzi márkanevét, önállóságát és vállalati kultúráját.

A bejelentésre reagálva az Európai Bizottság aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a felvásárlás hátrányos helyzetbe hozhatja a konkurens cégeket és árthat a piaci versenynek. A testület ellenben arról számolt be, hogy a Microsoft által tett vállalások eloszlatják a korábbi versenyjogi aggályokat.

A Microsoft többek között vállalta, hogy a következő öt évben nem írják elő a számítógépgyártóknak, hogy a Windows operációs rendszerrel a LinkedInt is fel kell telepíteniük, de ha meg is teszik, azt a felhasználók bármikor letörölhetik.

„Ezek a hálózatok fontosak a korszerű karrierlehetőségek megtalálása szempontjából. A mai döntés biztosítja, hogy az európaiak még mindig rendelkezzenek a választás szabadságával a professzionális közösségi hálózatok kapcsán” – mondta Margrethe Vestager versenypolitikáért felelős uniós biztos.

Az akvizíció ezelőtt zöld utat kapott az Egyesült Államok, Kanada, Brazília és a Dél-afrikai Köztársaság hatóságaitól, és az Európai Unió jóváhagyását követően napokon belül lezárulhat – közölte Brad Smith, a Microsoft elnöke és jogi főtanácsadója.

Sajtókommentárok alapján ez lesz a Microsoft legnagyobb értékű felvásárlása.

mti