A középkort idéző fesztivált tartanak Kaposváron

A középkort idéző fesztivált tartanak Kaposváron

A középkort idéző programokkal fogadja a látogatókat az Ostrea peregrina nevű hagyományőrző rendezvény szombaton és vasárnap Kaposváron.

A somogyi megyeszékhely Vigasságok kapcsán már harmadik alkalommal sorra kerülő eseményen lesz harci és íjászbemutató, páncélos küzdelem, vívóverseny és csatajelenet is – írta a szervező Rippl-Rónai Múzeum, sőt még a Fekete Hollók Rendje a sajtó számára eljuttatott tájékoztató anyagában.

A kíváncsiskodók megismerkedhetnek a korabeli viseletekkel, előadást hallhatnak középkori sodronypáncélokról és késekről, láthatnak vásári komédiát, középkori táncot, tűzzsonglőr produkciót – emelték ki.

Hozzátették, a gyermekek „lovagi hétpróbán” mérhetik össze tudásukat és a mesesarokban naponta többször Hunyadi Mátyásról szóló mesékkel is mulattatják őket I. Mátyás (1458-1490) koronázásának 560. évfordulója alkalmából.

Ismereteink alapján van igény az Ostrea peregrinára és egyéb hagyományőrző rendezvényekre, mert az embereket érdekli a történelem, a rejtélyekkel teli középkor – olvasható a szervezők tájékoztatójában.

mti