A korszerű házimozi-élmény titka

A korszerű házimozi-élmény titka

Az otthoni film- és sorozatnézés valószínűleg sosem volt még olyan elterjedt szórakozási forma, mint napjainkban. A kutatások azt mutatják, hogy a felhasználók mindinkább figyelnek az otthonuk berendezésére, egyharmaduk részére kardinális, hogy az érzelmi jólétükhöz is hozzájáruljon minden, a lakóhelyben megtalálható konstrukció. Egy jól megválasztott film mindazonáltal csodákra képes. A hazai tévétulajdonosok háromnegyede néz rendszeresen filmeket, 55 százalékuk mindazonáltal sorozatokat a Samsung legfrissebb készülékeit ugyanakkor éppen nekik találták ki.

Az otthoni moziélmény két kardinális feltétele a sötétben is lenyűgöző és éles kép, ezenfelül az erőteljes hangzás, amely képes betölteni a helyiséget. A felhasználók legtöbbször ezeket a tulajdonságokat veszik figyelembe, mikor új készüléket vásárolnak, a magyarok részére példaként a felbontás a legszámottevőbb. A Samsung páratlan Neo QLED 4K és 8K konstrukcióival a felbontás a tartalomtól függetlenül magas marad, merthogy a tévék Neo Quantum processzora képes a bejövő jelet 4K vagy 8K minőségűre optimalizálni. Indulhat a családi mozihétvége, előkerülhetnek a klasszikusok és akár még jobban is mutathatnak, mint miképpen emlékszünk rájuk.

A mozifilmek varázsa az impozáns képekben, a vibráló színekben és a rendkívüliségükben rejlik. Elég, ha a figyelemfelkeltő sci-fikre, egy fordulatos útifilmre vagy akár csak a Los Angeles-i naplementében tündöklő pálmafákra gondolunk. Az apró részletek és árnyalatok ezelőtt sosem látott minőségben jelennek meg a Quantum Mini LED korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan, amit úgy terveztek, hogy a mérete a szokásoknak megfelelő LED-ek 1/40-ed része legyen, mindent összevetve alaposan finom átmenetek és csodálatos színek válnak hozzáférhetővé vele. Az akár 85 colos képernyőn ultra realisztikus minőségben jelenik meg a tartalom, mindent összevetve a felhasználók akár a legapróbb jeleket is észrevehetik egy csavaros krimiben vagy varázslatos minőségben utazhatnak a film szereplőivel egyesült erővel.

A kép mellett a hangoknak is kiemelten kardinális szerepet játszanak a moziélmény létrehozásában, több mesés alkotás is erősen hagyatkozik a zenére és a hangokra, hogy elérje a kívánt hatást. A Samsung modellek az Object Tracking Sound és SpaceFit Sound technológiákkal képesek a képernyőn történtekhez és a konstrukció környezetéhez igazítani a hangot, ezáltal az precízen úgy és ott fog szólni, amennyire azt a képen láthatják a felhasználók. A hangzás szerelmesei még egy lépést tehetnek, és a Samsung hangprojektorok támogatásával egész térhangzás mellett élvezhetik kedvenc filmjeiket.

Azok részére, akik az ultranagy képet és az igazi vetítés élményét hiányolnák, a Samsung kivitelezte a The Premiere, három csatornás3 lézerprojektort, amely akár 130 colos (330 cm) méretben is képes közvetlen közelről a falra vetíteni a filmeket. A 4K felbontás és az integrált hangszórók teszik teljessé a filmélményt, az irreális képminőség ugyanakkor kényelmesen elérhető, mivel a Samsung okostévé rendszere is megtalálható a szerkezeten. Amikor a vetítés véget ér, a Premiere majdnem alig észrevehető, tudniillik cicoma mentes vonalaival és kis méretével kifogástalanul illeszkedik a legtöbb nappali berendezéséhez.