A Győri Balett Diótörő-előadását mutatják be a Papp László Sportarénában

A Győri Balett Diótörő-előadását mutatják be a Papp László Sportarénában

Monumentális díszleteket és speciális látványvilágot felvonultató, korszerű Diótörő-produkciót láthat a publikum a Győri Balett előadásában karácsonykor a Papp László Sportarénában.

Harangozó Gyula Kossuth-díjas táncművész, a produkció koreográfusa és rendezője hangoztatta: olyan korszerű, „felturbósított” Diótörő-előadást szerettek volna létrehozni, amely a digitális világhoz szokott gyerekek figyelmét is leköti. A direktor alapján ugyanakkor a balett, a cirkuszművészet és a show elemeiből építkező előadás tradicionális részeit, mindent összevetve a magát a sztorit érintetlenül hagyták.

Harangozó Gyula, aki ezelőtt a Bécsi Operában is szervezett már Diótörő-előadást, hangoztatta még, hogy a hagyományos darab korszerű feldolgozása mai játékfigurákkal szól a gyerekekhez, ezáltal a majdnem száz táncost színpadra állító produkcióban a Győri Balett táncművészei, artisták, zsonglőrök és breakesek mellett, Barbi és Pókember is színpadra lép.

Hangoztatta, ugyanazt a realitást szeretné visszaadni a darab első felében a mai gyerekeknek, melyet a 19. századi gyerekek érezhettek az általuk széles körben elterjedt színtér és játékfigurák láttán. A produkcióban ugyanakkor a szokásos balettművészet képviselői is megjelennek, mindent összevetve a Herceg és Klára hercegnő kettősének tánca alatt a moszkvai Bolsoj Balett szólistáit láthatja a nézők.

A direktor kiemelte, hogy a látványvilágot a háromdimenziós felületre vetített díszlet teszi különlegessé, a táncjáték díszlettervezője Dmitrij Simkinnel, jelmeztervezője ugyanakkor Velich Rita.

mti