A Coolpix P900 digitális fényképezőgép

A Coolpix P900 digitális fényképezőgép

A természet és az éjszakai égbolt szépségeit megörökítő fotósok számára bizonyára örömhír az új Nikon Coolpix P900 mai megjelenése, hiszen a készülék elképesztő, 83x-os optikai zoommal rendelkezik, amely a szabad szemmel nem látható részleteket is kristálytisztán rögzíti.

A valóban lenyűgöző, rendkívül nagy tudású optikai zoom tartománya 24–2000 mm, amely a Dynamic Fine Zoom funkcióval 4000 mm-esre bővíthető¹, így még közelebb hozza a természetet, és azt lenyűgöző részletgazdagsággal örökíti meg állóképeken és full HD videókon egyaránt. A nagy felbontású, f/2.8–f/6.5-ös, nagy fényerejű objektív borotvaéles, látványos képeket készít még maximális zoom mellett, azaz 2000 mm-es telefotók készítésekor is (35 mm-es formátumban kifejezve).

A gyors AF funkciónak és a kisebb fényképkészítési késedelemnek köszönhetően a készülék reakcióideje gyors, a kézzel történő telefotózás pedig a Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés) funkció révén rendkívül stabil, mivel hatékonyan csökkenti az elmosódásokat, és így 5,0 lépésközzel rövidebb záridő használatával egyenértékű fényképezést tesz lehetővé². Az új, kiváló teljesítményű VR hatékonyabban nyeli el a rázkódást, mivel a lencsén (szögsebességmérő), illetve a képérzékelőn (mozgásvektor-adatok) keresztül egyszerre érzékeli a mozgást, így képes a képelmosódás pontos kiszámítására, és ezzel még inkább csökkenti az elmozdulásokat.

A gyorsan mozgó témák könnyedén befoghatók a nagyméretű, 7,5 cm-es, 921 ezer képpontos, elforgatható (RGBW) LCD monitoron, az elektronikus keresővel pedig gyerekjáték az egyes fényképezési stílusok közötti váltás, mivel a szemérzékelő automatikusan átvált a kijelzős fényképezésről, ha Ön ismét a keresőbe néz.

A felvétel helyszíne tűpontosan rögzíthető, mivel a beépített GPS/GLONASS/QZSS nemzetközi műholdrendszer a világ minden pontján gyors és részletes adatokat közöl.

A kiváló minőségű képek azonnal megoszthatók a beépített Wi-Fi®³ és NFC⁴ funkcióknak köszönhetően; ehhez mindössze meg kell nyomni az egyérintéses Wi-Fi®³ gombot, esetleg egy okoseszközhöz kell érinteni az NFC-kompatibilis⁴ fényképezőgépet.

Inês Bernardes, a Nikon Europe Coolpix termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő szavakkal mutatta be a nagy tudású Coolpix P900 modellt:

„A Coolpix P900 új teljesítményszintet jelent a kompakt fényképezőgépeink között: részletgazdagság, kiváló minőségű zoom, fokozottan stabil kialakítás, rugalmas képkomponálás és meseszép időzített videók – ezek mindegyikére képes. Az akár 2000 mm-es optikai zoom² a Dynamic Fine Zoom funkcióval 4000 mm-re bővíthető¹, így a távoli témák is karnyújtásnyi távolságba kerülnek. A gyors reakcióidőnek köszönhetően a fotósok semmiről sem maradnak le, még gyorsan mozgó témák rögzítésekor sem. Ezenkívül az 5,0 lépésközű Dual Detect Optical VR funkció pedig olyan stabillá teszi a készüléket, hogy a képek még telefotók kézzel történő készítésekor is borotvaélesek lesznek.”

A Coolpix P900 digitális fényképezőgép igényes amatőrök választása lehet
A Coolpix P900 digitális fényképezőgép igényes amatőrök választása lehet

Rendkívüli részletgazdagság, lenyűgöző megvalósítás

A Dynamic Fine Zoom¹ funkcióval 166x-osra bővíthető 83x-os optikai zoommal korábban elképzelhetetlen részletességű képeket készíthet egy szemvillanás alatt – köszönhetően a gyors AF funkciónak és a kisebb fényképkészítési késedelemnek. A gyorsan mozgó témákról a természetben sem fog lemaradni: erről a zoomvezérlő melletti zoomvisszaállító gomb gondoskodik, amelyet megnyomva visszatér a nagy látószög, és a téma ismét könnyen megtalálható. A nagyméretű, 7,5 cm-es, elforgatható monitor (és a beépített elektronikus kereső) rugalmas képkomponálást tesz lehetővé, és a kihívást jelentő fényképezési helyzetekhez is rugalmasan alkalmazkodik. Ezenkívül az 5,0 lépésközű Dual Detect Optical VR funkció pedig még teljes telefotózás mellett is kiegyenlíti a fényképezőgép rázkódását, és állóképek, valamint full HD (1080/60p) videók kézzel történő rögzítésekor is egyenletes képminőséget biztosít. A full HD videók kiváló minőségű, irányfüggő hanggal rögzíthetők, mivel az iránymikrofon a zoom funkcióval összhangban változtatja a felvétel irányát.

Helyszínrögzítés, megosztás útközben

A beépített GPS/GLONASS/QZSS-támogatásnak köszönhetően a felvétel helyszínének naplózásához szükséges minden adat azonnal és pontosan rendelkezésre áll a világ minden pontján. A képek már útközben azonnal megoldhatók a beépített Wi-Fi®-nek³ és az NFC-támogatásnak⁴ köszönhetően. Így könnyű kapcsolatban maradni a nagyvilággal: mindössze az egyérintéses Wi-Fi®³ gombot kell megnyomni, vagy egy okoseszközhöz⁴ kell érinteni az NFC-kompatibilis⁴ fényképezőgépet.

A fő jellemzők összefoglalása

 • Rendkívül nagy teljesítményű zoom: A 83x-os nagyítású, a Dynamic Fine Zoom funkcióval 166x-osra bővíthető Nikkor objektívvel a szabad szemmel nem látható részletek is megragadhatók¹.
 • 5,0 lépésközű Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés): A kézzel történő telefotózás rendkívül stabil, mivel a VR érzékeli a mozgást, és hatékonyan elnyeli a rázkódást.
 • Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő: Tiszta, részletgazdag képek akár éjszaka is. Kiemelkedő teljesítmény.
 • GPS/GLONASS/QZSS-támogatás POI funkcióval: A pontos helyadatok villámgyorsan beolvashatók az útvonalat nyomon követő GPS/GLONASS/QZSS nemzetközi műholdas rendszer révén.
 • Beépített Wi-Fi® és NFC-támogatás: Képek megosztása tetszőleges helyekről az egyérintéses Wi-Fi®³ gomb megnyomásával, illetve az NFC-kompatibilis⁴ fényképezőgép okoseszközhöz⁴ történő érintésével.
 • Még rövidebb reakcióidő: Többé egyetlen jelentős momentumról sem marad le a még gyorsabb AF funkciónak és a kisebb (nagy látószögnél kb. 0,12 másodperces) fényképezési késedelemnek köszönhetően.
 • Nagyméretű, elforgatható LCD monitor: Rugalmas komponálási lehetőségek a Clear Color kijelző 7,5 cm-es, kb. 921 ezer képpontos, elforgatható (RGBW) LCD monitorának köszönhetően.
 • Teljes HD felbontású videók: Egyetlen érintéssel szuperéles HD (1080/60p) videókat rögzíthet kiváló hangminőséggel – a mikrofon irányítottsága a zoomnak megfelelően változik.
 • Időzített videofelvétel: Válassza ki a fényképezési helyzetet, és a fényképezőgép 10 másodperces időátmenetes videót készít az időzítéssel rögzített állóképekből.
 • Iránymikrofon: A full HD videók kiváló minőségű, irányfüggő hanggal készíthetők el, mivel az iránymikrofon a zoom működésével összhangban változtatja a felvétel irányát.
 • Super ED üvegelem: A rendkívül erős objektívváz kompakt kialakítású, és kiváló színeltérési jellemzőkkel rendelkezik.
 • Hold mód és Madárles mód: Az Automatikus programválasztóval egyszerű az élességállítás és a beállítások módosítása, valamint például a Hold, illetve a madarak fényképezése is.
 • Széles látószög: A nagy látószögű LCD monitoron könnyű szokatlan nézőpontot teremteni. Magasról és alacsonyról is fényképezhet vele.
 • Testre szabható funkciógomb (Fn): A gyakran használt funkciókat az Fn gombhoz rendelheti, így egyetlen mozdulattal, gyorsan módosíthat különböző beállításokat.
 • Módválasztó tárcsa: A legfontosabb beállítások – például a kézi expozíciómód (P/S/A/M) – könnyen elérhetők a módválasztó tárcsa segítségével, amely egy kézzel is könnyen kezelhető.
 • Célkereső AF: A Célkereső AF gyorsan és pontosan megkeresi a témát, és automatikusan beállítja az élességet, így Ön mindig tiszta felvételeket készíthet.
 • Coolpix Picture Control: A Picture Control (például a színes képekhez ajánlott Élénk vagy a Monokróm) beállításainak segítségével módosíthatja a képek külsejét.
 • Beépített elektronikus kereső: A szemérzékelő automatikusan átvált a kijelzős fényképezésről az elektronikus keresőre, ha a szemével a keresőhöz közelít.
 • Zoomvisszaállító gomb: A zoomvezérlő melletti gombot megnyomva a készülék ismét nagy látószögre vált, így Ön gyorsan megtalálhatja az elvesztett témát.
 • Oldalsó zoomvezérlő: A felvételek mindig élesek lesznek az oldalsó zoomvezérlőnek köszönhetően, amelyet bal kézzel is kezelhet – így megelőzhető a fényképezőgép rázkódása.
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő: Az akkumulátor továbbfejlesztett, energiatakarékos kialakításának köszönhetően a készülék állóképek és full HD videók készítésére egyaránt használható.
 • Vakukompenzáció: A (–2–+2 Fé) vakukompenzáció funkció kiegyensúlyozottá teszi az expozíciót, mivel kiegyenlíti a témát érő vaku fényének erősségét.
 • 19 motívumprogram mód: A fényképezőgép segítséget nyújt a fényképezési helyzetnek leginkább megfelelő beállítások kiválasztásában. Válassza ki a témának leginkább megfelelő motívumot.
 • EXPEED C2: A kimagasló képminőség mellé a Nikon nagy teljesítményű képfeldolgozó rendszere gyors működést és nagy érzékenységet garantál.
 • Nikon Image Space: A Nikon saját képmegosztó és -tároló szolgáltatásában, a www.nikonimagespace.com webhelyen 20 GB-nyi felhőalapú online tárhely áll rendelkezésre díjmentesen.

(forrás: Nikon)