A CES legjobb innovációért járó díját a Samsung nyerte el

A CES legjobb innovációért járó díját a Samsung nyerte el

A díjjal jutalmazott elérhető technológia és prémium dizájn kényelmesebb felhasználói felületet, kristálytiszta hangot és verhetetlen vizuális élményt nyújt a felhasználók számára.

A Samsung egyik új Smart TV-je nyerte el a CES 2016 legjobb innováció díját az elérhető technológia kategóriában. A készülék január 5-én, a Las Vegasban rendezett Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) mutatkozik be a nagyközönség előtt. Az évente megtartott CES Innovation Awards-on a felhasználói elektronika területén elért kiemelkedő tervezői és a mérnöki megoldásokat díjazták. A győztes termékeket a CES Innovation Awards Showcase keretében ki is állítják, így a látogatók élőben is kipróbálhatják őket.

„A lehető legjobb képminőség és elérhetőség, ezek azok a tulajdonságok, amelyeket minden SUHD és Smart TV modellünk megalkotásakor szem előtt tartunk – mondta el John Ryu, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának alelnöke. – Büszkék vagyunk a CES Innovációs Díjával kitüntetett Smart TV-nkre, amely az elérhető technológia kategóriájában a legjobbnak bizonyult. Célunk továbbra is az, hogy olyan távlatokat nyissunk a televíziózásban, amelyek eredményeként a felhasználóink a lehető legjobb vizuális élményt élhetik át”

Hangvezérlés: a sokkal kényelmesebb felhasználói élményért

A Samsung hangvezérlője a tévé funkcióinak egész sorát teszi könnyen kezelhetővé, a beállításoktól kezdve, a webes böngészésen át az egyéb, tipikusan a képernyőn végzett műveletekig. A felhasználók a beszédhangjukon léphetnek kapcsolatba a televíziójukkal, és parancsba adhatják például, hogy készülékük rögzítse a soron következő műsort, navigáljon a különböző Smart TV alkalmazások között, vagy épp a műsoridőről és a műsor címéről szolgáljon információval.

Amplify és Clear Voice funkciók: a tökéletesített hangtisztaságért

A Samsung Smart TV hangfelerősítő Amplify funkciója képes kiemelni a magas frekvenciájú hangokat, ezáltal javítja a hangok tisztaságát. A Clear Voice pedig szabályozza a hangfrekvenciákat, így a párbeszédek jobban hallhatóak lesznek.

Új grafikus felhasználói felület: továbbfejlesztett olvashatóság

Az új Smart TV grafikus felhasználói felülete az előző modellekéhez képest kétszeres kontraszttal rendelkezik, ennek köszönhetően a teljes képernyőn javítja az olvashatóságot.

Az elérhető dizájn a jó dizájn

A Samsung előremutató, ugyanakkor intuitív és könnyen hozzáférhető funkciókkal bővítette a folyamatosan fejlődő televíziós technológiáit. Ezek a tulajdonságok hozzájárulnak, a tökéletesített tévénézési élményhez, hiszen a Hangvezérlés, az Amplify és Clear Voice funkciókat mind úgy alakították ki, hogy egyszerűek és bárki számára könnyen használhatóak legyenek.