A 25. évfordulóját ünnepli a KATTI ZOÓB divatmárka

A 25. évfordulóját ünnepli a KATTI ZOÓB divatmárka

2019. augusztus 19-e estéje nem kizárólag egy nagy múltú magyar divatmárka történetében maradhat jelentős állomás, de a mai magyar divat jelenében is maradandó pillanat. A 25. évfordulóját ünneplő márka – saját hagyománya alapján – idén is a KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night keretében tárja a közönség elé 2019/20-as őszi/téli kollekcióját. A MINI márkával már sok éve baráti kapcsolatot ápoló tervező a szokatlan apropó nyomán ezúttal vendégül hívta pályatársát, a NUBU-t, ezáltal újabb értelmezést adva az ellentétek harmóniájának.

„A 25. évforduló alkalmából eseménysorozat épül fel, aminek következő állomásáról még nem beszélhetek, de ennek kapcsán átnéztük az archívumunkat, amely tisztán tükrözte, hogy 25 év pont elég volt arra, hogy felismerhetővé tegyük a saját vonalainkat” – mondja Zoób Kati.

A tervező – bátor lépésként – ezúttal jelenkori szakértőket hívott kritikusnak, hogy lássa, számukra mit jelent a KATTI ZOÓB márka, ezáltal „külső szemek” tükrében világosodtak meg a brand legjellemzőbb vonalai, amelyek esszenciáját adják a 25 évet összegző kollekciónak. A tervező részére új lendületet adott ez az elemzés, erős inspirációt hozott a visszajelzés. Részben ez a szokatlanul bátor kíváncsiság és nyitottság vezette őt oda, hogy produkciójába vendégként hívja a NUBU korunkbeli divatmárkát.

„Szeretnénk mindenkinek, de még saját magunknak is új utat mutatni az ez évi produkcióval és azzal a gesztussal, hogy egy másik kardinális, a miénknél fiatalabb márkát is meghívunk ennek a hangsúlyos 25-ös számnak az ünneplésére – egyúttal nyitunk arra, hogy valaki más divatüzenete is helyet kapjon nálunk. Füreden már hagyományt teremtettünk ezzel a 6 éves múltra visszatekintő eseménysorozattal és a sokféle kulturális üzenettel, amelyek, akár egy praktikus, korszerű ruhatár darabjai, képesek kapcsolódni, szezonról szezonra. Hiszek benne, hogy ez a képesség a magyar divatmárkák egymáshoz való viszonyulásában is életre kelhet. A mi új, perszonális nyitottságunk az együttműködésre, irány lehet akár a többi jelenkori tervező részére is. Az egymáshoz való közeledésből kivételes eklektika születhetne, amely száműzi az elszigetelődés gőgjét, az egyéniségek és az alkotói kézjegyek különbözőségéből ugyanakkor jófajta feszültség, szenvedély, hajtóerő keletkezhetne valami egészen újhoz, közöshöz, előremutatóhoz.”

A nagy múltú magyar divatmárka vezetőjeként Zoób Kati és a MINI évek óta gyümölcsöző kapcsolatot ápol hazánkban. Zoób Kati jelen pillanatban az angol prémium autómárka megszületésének 60. évfordulójára elkészített jellegzetes modellel, a MINI Cooper S 60th Anniversary Edition-nel autózik.