Egymilliárd forintot fordítanak a közterületek felújítására Lentiben

Egymilliárd forintot fordítanak a közterületek felújítására Lentiben

Csaknem egymilliárd forint segédkezést nyert el Lenti önkormányzata a közterületek felújítására, sportpályák építésére és a zöldfelületek megújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – közölte a zalai település polgármestere sajtótájékoztatóján.

Horváth László (Fidesz-KDNP) információja alapján a Zöld település kialakítása titulussal rendelkező program keretében Lenti belvárosában és déli városrészében új pihenő-szabadidős övezetet hoznak létre, bővítik a kereskedelmi és a szolgáltatási kínálatot, azonfelül fejlesztik az üdülőövezet és a belváros közti közlekedést.

A településben felújítják a parkolókat, az egykori temető helyén közparkot formálnak ki. Új játszóteret és kiszolgáló létesítménnyel bővített sportpályákat építenek. Felújítják a belvárost és a déli városrészt összekötő utakat, ráadásul a fürdő melletti sétányt. A projekt a termálvízcsatorna és környéke rendezését, azonkívül a zöld területek megújítását is magába foglalja.

A polgármester kiemelte: a fejlesztés eredményeként a déli városrészben megújulnak a közterületek és a zöldfelületek, javul a városrészek közti közlekedés. Fenntartható és jól hasznosítható zöldfelületek alakulnak ki, amelyek megteremtik a sport és az aktív kikapcsolódás lehetőségét, javítják a kerékpáros közlekedés feltételeit. A beruházás elősegíti a település gazdasági fejlődését is – mondta összegzésként Horváth László.

A tervezési fejezet már lezárult. A kivitelezési munkák az ütemezés alapján várhatóan még idén elkezdődnek és 2020 júniusában fejeződnek be.

Kérjük kedvelje vagy ossza meg másokkal is:

Érdekes volt? Kérjük, ossza meg!

Email
Facebook
Google+
http://ivecorp.hu/egymilliard-forintot-forditanak-a-kozteruletek-felujitasara-lentiben">
Twitter