Új mércét állítanak fel a képminőség kapcsán a kreatíviparban dolgozók részére tervezett, 2022-es LG UltraFine OLED Pro megjelenítők

Új mércét állítanak fel a képminőség kapcsán a kreatíviparban dolgozók részére tervezett, 2022-es LG UltraFine OLED Pro megjelenítők

Az LG Electronics (LG) a 2022-es CES-en elénk tárta a 2022-es LG UltraFineTM OLED Pro megjelenítőket (32BP95E és 27BP95E modellek), amivel megint magasabbra emeli a lécet a professzionális képmegjelenítési megoldások piacán. E gépezetek révén már munka közben is élvezhetik a felhasználók az OLED-technológia előnyeit: az önálló fénykibocsátásra képes képpontoknak hála a korszerű megjelenítők korrekt színvisszaadást, valamint hibátlan HDR- és SDR-teljesítményt garantálnak, ami elengedhetetlen a vizuáliseffektus-művészek, videószerkesztők, mitöbb az másfajta leleményes területeken dolgozók részére.

Az LG legfrissebb, 32 és 27 hüvelykes képátlójú OLED Pro modelljei 4K UHD felbontással (3840×2160), 1.000.000:1 kontrasztaránnyal és a DCI-P3 színtér 99 százalékát lefedő színmegjelenítéssel érkeznek, ezáltal még a legaprólékosabb digitális projektekhez is ideális választást jelentenek. Mindkét új megjelenítő pixelei külön-külön vezéreltek, ami rendkívüli színhűséget és kontrasztot garantál. Mivel az OLED-kijelzők nem igényelnek külön háttérvilágítást, az UltraFine monitorokon nem jelentkezik sem zavaró halo-effektus, sem a nagyszámú LCD-kijelzőre sajátos fényárnyék.

A megfelelő munkakörülmények megteremtése és a még élénkebb színek megjelenítése érdekében mindkét OLED Pro kijelző levehető, az önműködő kalibrálást segítő érzékelőkkel és monitorárnyékolóval érkezik. A díjmentesen letölthető LG Calibration Studio szoftverrel az érzékelő a felhasználó által előre meghatározott időpontokban megméri a megjelenítő által kibocsátott fény mennyiségét, mindent összevetve az eszköz automatán elvégzi a nagyfokú színpontossághoz és -konzisztenciához elengedhetetlen beállításokat. A színhelyesség tovább javítható a felszerelhető monitorárnyékolóval, ami gátolja a külső fényforrások zavaró tükröződéseit.

Mindkét UltraFine OLED Pro konstrukció vékony, tetszetős kialakítású és könnyed, ezáltal ha a munka megkívánja, problémamentesen áthelyezhető egy másik asztalra vagy helyiségbe. A megjelenítők állványa biztonságosan rögzíthető a megjelenítő hátuljához egy hétköznapi, egykattintásos mechanizmussal, amely révén a monitor nem kizárólag elforgatható, de magassága és dőlésszöge is kényelmesen állítható, míg nem veszít sem stabilitásából, sem stílusos megjelenéséből.

„A ötletes mesterség igényeire tervezett új UltraFine OLED Pro kijelzők szédületes, önálló fénykibocsátású képpontokra épülő vizuális megjelenítést és megbízható kalibrációt garantálnak” – mondta Seo Young-jae, az LG kereskedelmi megoldások divíziójának alelnöke és IT-termékekért felelős vezetője. „A széles skálát lefedő, hihetetlenül korrekt színmegjelenítés, valamint a HDR- és SDR-tartalmak hű reprodukálásának képessége ideálissá teszik ezeket az eszközöket a film- és digitálismédia-iparban dolgozó üzleti vásárlók részére.”