Íme a mobilis Samsung digitális röntgenrendszer

Íme a mobilis Samsung digitális röntgenrendszer

A Samsung már ötödik éve vesz részt az Észak-Amerikai Radiológiai Egyesület (RSNA) éves találkozóján, ahol felvonultatja az általa konstruált orvosi képalkotó rendszerek egész arzenálját, és alátámasztja az egészségügy iránti elkötelezettségét.

A Samsung Electronics GM85 típusú digitális radiográfiai (DR) rendszere november 17-én kapta meg FDA 510(k) engedélyét az Amerikai Egyesült Államok piacára. Az Észak- Amerikai Radiológiai Egyesület (RSNA) éves találkozóját, amelyen a korszerű képalkotórendszert is bemutatják, a chicagói McCormick Place épületében rendezték.

„Ötödik alkalommal veszünk részt az RSNA eseményén, amely a legjelentősebb esemény a radiológia területén. Ennek apropóján szeretnénk megköszönni tisztelt ügyfeleinknek és partnereinknek a felénk mutatott bizalmat, és köszönjük azt is, hogy támogatnak bennünket az továbbfejlesztett képalkotó modern műszaki megoldások kivitelezésében” – mondta Dongsoo Jun, a Samsung Electronics Orvosi és egészségügyi eszközökkel munkálkodó üzletágának elnöke és a Samsung Medison vezérigazgatója. – „A Samsung azért tudott fölöttébb szélsebesen fejlődni a radiológia területén, mert folyamatosan odafigyeltünk ügyfeleink igényeire, és megpróbáltunk ezeknek maximálisan megfelelni.”

A GM85 mellett a Samsung orvosi képalkotó megoldások széles skáláját ismerteti a prémium minőségű mobil digitális röntgenkészülékektől kezdve az élvonalbeli ultrahang-berendezésekig. Ezenfelül az RSNA vállalati szimpóziumának szekcióülésén tartott előadásban arról a modern klinikai kutatási vizsgálatról esett szó, amely demonstrálja, hogyan járul hozzá a Samsung legmodernebb ultrahang-technológiája a magasabb szintű betegellátáshoz.

„Termékeink sokoldalúságát az is igazolja, hogy az egészségügyi szolgáltatók műszereink újabb és újabb modernizált alkalmazásmódjait fedezik fel” – állapította meg Philip Sullivan, a Samsung NeuroLogica elnök-vezérigazgatója. – „Az RSNA eszményi módot nyújt a radiológusoknak arra, hogy megismerjék sokrétű módszereinket, amelyekkel segítjük a kórházakat, az orvosokat és a betegeket.”

Digitális radiográfia (DR) GM85

Gördülékenyen navigálható, kompakt felépítésű műszer. Mivel szélessége mindössze 555 mm, és súlya csak 349 kg, a GM85 szűk helyeken is gond nélkül alkalmazható, akár egy liftben is. Tartóoszlopa összecsukható, mindent összevetve továbbá, hogy a gépezet kis térben is jól navigálható, a mozgatás ellenére a képminőség hibátlan lesz. A rendszer mozgatásakor adaptív soft-driving irányítás és elülső ütközésérzékelő teszi a navigálást még biztonságosabbá.

Tökéletesített munkamenet még sokrétűbb felhasználhatósággal: a több beállítással is ellátott SID (Source to Image Distance [forrás és kép közötti távolság]) vezető támogatja a gépezet precíz pozícionálását. Az S-Align megjeleníti a detektor THU-hoz (Tube Head Unit; csőfejegység) viszonyított szögét, amely korrekt igazítást kínál a jobb képminőség érdekében. A csőfejegységen lévő gombokkal szimplán, külön fogantyú nélkül, villámgyorsan és precízen pozícionálható a konstrukció, amely korrekt munkamenetet biztosít. Ennek hála a felhasználó időt takarít meg.

Az S-Vue fergeteges minőségű képeket előállító fejlett képalkotó modern műszaki megoldás motorja, amely növeli a képélességet és képtisztaságot. A SimGriddel első osztályú felvételek állíthatók elő a megszokott rács alkalmazása nélkül is. Ezenkívül, a radiológiai szakembereknek kevesebbszer kell a felvételeket újra elkészíteniük, ugyanis az S-Vue kiküszöböli azokat az igazítási hibákat, amelyek a szokásos technológiákkal előfordulnak.

A GC85A (Advanced Applications) újabb újdonságokkal egészíti ki a radiográfia munkamenetét:

A Fast Stitching korszerűsített összefűzéses technológiánknak hála, a feldolgozási idő 31 százalékkal kevesebb lett az eredeti GC85A típus munkaidejéhez képest. A feldolgozás sebességének növelése azt jelenti, hogy a radiográfiai mesterek hamarabb kapják meg a felvételeket a vizsgálatot követően. A sebes összefűzés az azon betegekre nehezedő nyomást is csökkenti, akiknek nehezére eshet, hogy sokáig álljanak egyhelyben, mozdulatlanul. A modern modern műszaki megoldásnak betudhatóan a páciensek hamarabb elhagyhatják a röntgenhelyiséget.

SimGrid: Ez az újdonság egyszerűsíti a munkafolyamatot, mert hordozható rács nélküli működést biztosít, ezáltal a műveletet végző személy csuklójára nehezedő terhelés csökkenthető. A SimGriddel a hordozható rácsok tekintetében gyakori igazítási hibák is kiküszöbölhetők, melynek eredményeképpen a felvételek száma kevesebb lesz, és a betegek elégedettsége nő.

A Bone Supression korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan a mellkasfelvételen a csontok megjelenítése kevesebb hangsúlyt kap, ezáltal a lágyszöveti részek jobban kivehetők a képen.

Hordozható komputertomográfia (CT)

A BodyTom és a CereTom hordozható rendszerek sokoldalúságát igazolja az is, hogy egyre több tájékon alkalmazzák őket: találkozhatunk velük a mozgó agyvérzésdiagnosztikai egységektől (mobil stroke unit) és brachyterápiás helyiségektől kezdve a protonterápiás központokon és mély agyi stimulációs eljárásokat alkalmazó helyszíneken keresztül az állatkórházakig bárhol.

A CereTom sikerét alátámasztja, hogy egyre több mobil stroke egységet szerelnek fel CT-készülékkel.

A CereTommal felszerelt mozgó agyvérzésdiagnosztikai egységek használatának népszerűsége növekszik: New York, Chicago, és a New Jersey állambeli Trenton jó példa erre.

A CereTom a Premier Inc. éves konferenciáján és kiállításán bemutatott 14 előtérbe állított egészségügyi újítás egyike volt. Az eseményt 2016. június 21-én tartották több ezer kórházi vezető és egészségügyi szolgáltató részvételével.

A BodyTom készüléket a radiológiai mesterek egyre több féle módon használják a betegek egészségügyi ellátása alatt:

BodyTom CT-t, a világ első, hordozható, egész testes, 32-szeletes CT (komputertomográfiás) készülékét elsőként a Texasi Egyetem MD Anderson Cancer Center centruma alkalmazta protonterápiás létesítményében. Napjainkban már napi szinten használják felvételeit a betegek gyógyításában.

A Wisconsini Egyetem (University of Wisconsin) Carbone Cancer Center centrumában, Madisonban, nemrégiben kezdték alkalmazni a BodyTom modern műszaki megoldást az onkológiában (sugárterápia, brachyterápia), a tervezési folyamat részeként.

A Louisiana állambeli Shreveportban, a Willis-Knighton Cancer Center központban a brachyterápiás részleg is kapott egy BodyTom CT készüléket.

Ultrahang

RS80A Prestige élvonalbeli modern műszaki megoldást szolgáltat felhasználóinak. Ultrahangfelvételek készítése élőben az RSNA kiállítóhelyén.

CEUS+: Azt követően, hogy az FDA engedélyezte a kontrasztanyagos ultrahangvizsgálatot felnőttek és gyermekek körében is a májat érintő elváltozások vizsgálata alatt, a Samsung prezentálta legmodernebb kontrasztanyagos ultrahangkészülékét, a CEUS+ készüléket. Az RS80A csúcsminőségű ultrahangrendszer kifinomult képalkotó technológiája nagyban támogatja a biztos diagnózist felállításában. Ideális felbontásnak és az egységes képalkotásnak betudhatóan a közelebbi mezőket is magas szintű képtisztaság jellemzi. Az automata fényerő-szabályozás korrekt valós idejű képalkotást idéz elő, ezáltal a felhasználónak elegendő idő áll rendelkezésére a diagnózis felállításához. A CEUS+ a kisebb elváltozások diagnózisát is könnyebbé teszi. A szövethatárok a masina segédkezésével jól felismerhetők, ami biztosítja, hogy az orvosok gördülékenyebben és még nagyobb pontossággal végezhessék a beavatkozást.

Az egyelőre még nem engedélyezett S-DetectTM emlővizsgálati modern műszaki megoldás támogatásával a radiológiai mesterek pár kattintással megállapíthatják, hogy az emlőben talált elváltozások jóindulatúak vagy rosszindulatúak. A modern műszaki megoldás alapjául a több mint 10 000 emlővizsgálatból származó adat szolgál a hozzájuk tartozó ultrahangfelvételekkel. Az S-DetectTM gyorsabb és pontosabb eredményt ad azzal, hogy jókora adatbázison nyugvó, mélytanulásos algoritmust alkalmaz az elváltozások csoportosítása, a jellemzők elemzése és az értékelési folyamat alatt.