Forradalom a konyhában: a Samsung HotBlast™ technológia felgyorsítja a sütés-főzést

Forradalom a konyhában: a Samsung HotBlast™ technológia felgyorsítja a sütés-főzést

A Samsung bemutatta az MW8000J HotBlast™ okos sütőt, amellyel ezentúl pillanatok alatt elkészülhet a családi ebéd.

A családoknak manapság gyakran nincs idejük arra, hogy meleg ételt főzzenek, ezért sokan egy egyszerű mikrohullámú sütő segítségével készítik a vacsorát, ami hatással lehet az étel minőségére és ízére is. Ezt figyelembe véve fejlesztette ki a Samsung a HotBlast™ okos sütőt.

Jelentősen csökkenti a sütéssel-főzéssel töltött időt

A HotBlast™ technológia nemcsak időt takarít meg, hanem magasabb szintű kulináris élményt is nyújt a családok számára. A 60 egyenletesen elosztott légbefúvó nyílás nagy sebességgel fújja a forró levegőt közvetlenül az ételre, s ezzel akár fele annyi idő alatt is elkészíthetőek az ételek. Ezt az erőteljes forró levegőt egy olyan ventilátor biztosítja, amely több mint másfélszer nagyobb, mint a hagyományos hőlégbefúvásos sütők ventilátorai. A HotBlast™-nak köszönhetően a család kedvenc ételei – mint például egy zamatos sült csirke – közel fele, egészen pontosan 47%-kal rövidebb idő alatt sülnek meg, mint a hagyományos hőlégbefúvásos sütőkben. A rövidebb elkészítési idő ellenére a sült csirke megtartja fenséges ízét, ropogós lesz kívül, és szaftos belül.

Tökéletes grillezés gyorsabban

Az MW8000J készülék a 2250W-os Power Grill Duoval van felszerelve, kimagasló teljesítményt biztosítva a készülék számára, így a tökéletesen grillezett étel is sokkal hamarabb elkészül. Ennek oka az, hogy a széles fűtőszálak több és állandó hőt biztosítanak. További előny, hogy a technológiának köszönhetően egyenletesebben sül át az étel. Emellett a Crusty Plate funkció egyenletesre és szép barnára süti a fagyasztott ételek tetejét és alját, ezzel pedig tökéletesen ropogóssá teszi az olyan finomságokat, mint például a pizza, a bagett vagy a csirkefalatok.

A főzés újabb dimenziója

A kis mérete ellenére a rendelkezésre álló hely minden egyes négyzetcentiméterét maximálisan képes kihasználni az MW8000J Grande Table kiegészítője, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy „nagyban” műveljék a főzés tudományát. A készülék a normál mikrohullámú sütőkkel összehasonlítva nagyobb belső méretekkel rendelkezik, és 380 mm-es belső tányérja is szélesebb, így az űrtartalma eléri a 35 litert. Ennek eredményeképpen akár családi méretű pizzát is könnyen készíthetünk benne.

A rugalmas és kényelmes használat érdekében a belső tányér forgó mozgását le is állíthatjuk, így a mikrohullámú sütőben rendelkezésre álló terület valamennyi négyzetcentimétere tökéletesen kihasználható, hiszen így bármilyen formájú edényt beletehetünk.

Egészségesebb, ropogósabb étel

Az MW8000J innovatív SLIM FRY™ technológiája révén a felhasználók még aszalni is tudnak a mikrohullámú sütővel. A HotBlast™ technológiát a meleg levegő keringetésével kombinálja, ami így teljesen körbejárja az ételt, és ezáltal néhány csepp olaj segítségével igazán ropogóssá válik kívülről. Ez a folyamat úgy távolítja el a felesleges zsírmennyiséget, hogy az nem megy a minőség és az íz rovására.

Tartós és könnyen tisztítható

Az MW8000J mikrohullámú sütő tartós belső kerámia felületét egyszerű tisztára törölni, nem karcolódik, és nem színeződik el az olaj- vagy zsírlerakódástól sem, vagy a magas sütési hőmérséklet miatt. A mikrohullámú sütő belseje antibakteriális, rozsdamentes és karcálló, így tovább élvezhetjük a magas minőséget és teljesítményt az átlagos rozsdamentes acél és epoxy bevonatú készülékekhez képest.

Vékony és stílusos kialakítás

Az MW8000J prémium kategóriás vékony és stílusos dizájnja a szélesebb ajtóknak, a polírozott fogantyúnak, a rozsdamentes borításnak és a keskeny króm díszcsíknak köszönhető. Az MW8000J-as lenyűgöző belső mérete ellenére eléggé keskeny kialakítású ahhoz, hogy még a legkisebb konyhában is könnyen megtaláljuk a helyét. A felhasználóbarát érintőgomboknak és a fényes, tiszta LCD kijelzőnek köszönhetően használata egyszerű és kényelmes, az üveg ajtó miatt pedig tökéletesen fog illeni a többi konyhai berendezéshez.

A Samsung MW8000J HotBlast™ 2015. áprilisától vásárolható meg a Samsung forgalmazóknál.

(forrás: Samsung)